Nowy panel, a dziwnie powietrzem steruje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z powodu problemów z działaniem klimy zmuszony byłem kupić nowy panel sterowania powietrzem, kupiłem nówkę na tej aukcji
To panel od ploloneza ale identyczny z tym od Espero (zamieniłem tylko cięgno).
Niby wszystko ok, bo klima wreszcie mi działa non stop, ale coś dziwnego z nawiewem powietrza się porobiło.
Przełączanie działa, syczy, ale non stop powietrze leci ze środkowych i bocznych kratek, jakby bym nie ustawił to zawsze tam leci, a bardzo mało na szybę i nogi w odpowiednich ustawieniach. W położeniu na nogi powietrze zapierdala tylko przez te dziury kratki przednie i boczne konsoli aż huczy, a na nogi nic, na szybę też kiepsko (w starym jak daję na nogi to słychać że jakaś zapadka się przełącza tam a tu nic tylko wszystko na konsolę idzie). Myślałem że coś źle podłączyłem i włożyłem na próbę stary panel i stary o dziwno steruje powietrzem bez zarzutu (czyli np. jak daję na szybę to jest tylko na szybę, a jak na nogi to jest tylko na nogi itp.), włożyłem jeszcze raz nowy i ten nowy cały czas szwankuje sterowaniem powietrza.
Dziwne, bo nie wiem czy mam to rekalmować czy to może wina tego że panel pasuje do poloneza i jest jakiś może wewnątrz inny. Jak sądzicie ?

Ja u nich też kupiłem,ale u mnie działa dobrze.Fakt,miałem problemy z zapięciem tych kondonów,bo cały czas syczało i ledwie przełączało,ale po paru próbach zapiąłem szczelnie.Może to to?

przerabialem to... wiec tak, sterowanie kierunkiem nawiewu jesy sterowane pneumatycznie i chodzi tylko przy wlaczonym silniku, z tylu jak zapewne widziales jest kilka rurek i to one ci sycza, u mnie wystarczylo sie docisnac do panela i przestalo syczec a sterowanie powrocilo, wiec zrob tak a jesli to nie pomoze to szukaj dziury w ktoryms z tych przeowodow i ja zaklej