MotoNews.pl

Kto mi doradzi:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam takie problemy z elektryką w moim esim.
Ladowarka do telefonu zrobiła mi zwarcie w zapalniczce,po czym przestało działać oswietlenie radio i zegarek.Wymieniłem bezpiecznik i żona zrobiła ten błąd ponownie podłączyła ładowarke ,i znów bum,lecz myslałem ze to tylko bezpiecznik,lecz nie!,wszystkie są OK.Gdy załącze kluczyk w stacyjce jest prąd w tych odbiornikach lecz gdy przekręce kluczyk na 0 prąd zmyka i radio i zegarek rozprogramowany .Męczące takie cos .Gdzie zobaczyć aby wszystko to naprawić???
I nastęny problem.
Gdzieś podziały się swiatła mijania,co gorsze wymieniłem przełącznik zespolony i dalej brak .Co robić ???

Pozdrawiam.

Jeśli bezpieczniki całe, to może jakaś ścieżka w samej skrzynce bezpieczników padła... Trzeba by to sprawdzić. Skrzynka bezpieczników essiego nie należy do szczególnie nieuciążliwych elementów...

Mariobros dobrze gada. Poszukaj dokładnie w archiwum, bo pamiętam, że ktoś ją już rozbierał i opisywał to na forum.
Mógł też się upalić jakiś przewód od dystrybucji zasilania albo masy. Sprawdź też główne bezpieczniki przy akumulatorze, ale moim zdaniem więcej byś miał problemów gdyby któryś z tamtych się skopcił.