| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
yarro collrolka KE70 '82 Yasło/manual for sale | 2006-11-29 19:14:15 witajcie !
mam zamiar kupić pf125p 1300 z 1972 roku. nie znam sie na fiatach więc proszę o rade na co zwrócić szczególną uwage przed zakupem. We fiacie jest zmieniony przód tzn. błotniki podobno tylko i gril. mam pytanie czy właściciel mógł to tak zrobić żeby zamienić tylko przednie błotniki nie zmieniająć przedniego pasa i maski silnika? krótko mówiąc czy mocowania i rozmiary nowych i starych błotników są identyczne? i jeszcze jedno pytanie jak jest z dostaniem takich błotników z przed 1973 roku? a może te nowe można tak przerobic że będą pasować do starych kierunkowskazów? Czy swiecenie sie kontrolki cisnienia oleju na wolnych obrotach zwiastuje coś złego co moze być przyczyna i jakie są koszta takiej naprawy, i czy bedę mógł na tym przejechać 350 km do domu. na co jeszcze powinienam zwrócić uwagę przed zakupem takiego fiata? z góry dzięki dzięki za odpowiedz piszcie prosze szybko i dużo bo czas ucieka
pozdrawiam yarro |
Lopcio FSO POLONEZ 1500 C Katowice | 2006-11-29 20:33:47 sprawdź poziom oleju......
nie ryzykowałbym jazdy nieznanym i starym autem na tak dużą odległość... |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2006-11-29 20:56:27
Mógł zmienić sam
Ciężko lub wręcz niemożliwe jest dostanie błotników, ale przerobić można te od MR-a
I tak i nie - wszystko zależy od kondycji silnika, u mnie po zalaniu świeżym olejem kontrolka przestała się świecić, poza tym instrukcja przewiduje taką możliwość
A teraz zapraszam do lektury: Kupujemy używany samochód |
yarro collrolka KE70 '82 Yasło/manual for sale | 2006-11-29 21:34:16 dzięki GDA ale napisz czy w tym przypadku zostały zmienione tylko błotniki? bo chcę wrócić do oryginału i nie wiem co będę musiał wymienić (tylko błotniki czy też inne elementy blacharskie)
czy to trudna sprawa dla blacharza przerobić błotnik z mr na ten z 1970? |
yarro collrolka KE70 '82 Yasło/manual for sale | 2006-12-01 16:06:07 MAcio BA ten fiat jest właśnie w Rybniku jeżeli ktoś byłby zainteresowany to mogę oddać informacje gdzie bo ja rezygnuje znalazłem innego jeszcze nie wiem czy go kupie ale już nie długo się dowiem. a teraz jeszcze jedno bym chciał sie dowiedzieć jak to jest mieć trzydziestokilku letniego fiata, dużo to kosztuje? jak jest z częściami ile ubezpieczenie kosztuje ile palą takie stare więcej niż podają ksiązki. które części nie pasują z mr-ów. ogólnie napiszcie wasze zdanie. wielkie dzięki za dotychczasowe informacje
widział ktoś kiedyś taki kolor?????? zielony ten do odstąpienia [ wiadomość edytowana przez: yarro dnia 2006-12-01 17:58:30 ] |
MacioBA Miłośnik FSO Fiat 125p Rybnik | 2006-12-01 22:21:15 Ahhh to ten Fiat z Rybnika... no tak, widziałem go parę razy, zdecydowanie za szybko ktos nim teraz jeździ... na pewno nie jest wart tych 5 koła - za ile był na Alledrogo.
Jak to być właścicielem takiego Fiata? Mój drogi przyjaciel GDA juz tutaj nam wszystko wyjasnił Na pewno, w żadnym wypadku nie polecam użytkowania na codzień - szkoda takiej bryki a pozatym nie da się uniknąć jakiś usterek, w końcu to prawie czterdziestolatki... Mój Fiat tak samo jak GAD-a od października do kwietnia zimuje w garażu, z regularnym odpalaniem cotygodniowym i przejechaniem kilku metrów. Koszt utrzymania jest pojęciem względnym także nie ma złotego środka. Trzeba wiedzieć jak postępować z wyrachowanym klasykiem, jak to mawiał Kajtan. Spalanie? Nie wiem, nie sprawdziłem Ale na zime schodzi cały bak Części z MR-a? Ortodoksalnie podchodząc do tematu, to identyczna z klasykową jest tylko przednia maska Prawdę mówiąc sporo częsci jest bardzo podobnych, ale jednak nie takich samych...
Jesli chodzi o zielony kolor Fiata z fotki, to raz widziałem takiego, nawet miałem zakupić, ale nie wyglądał na oryginalny. |
Janisz1990 Miłośnik FSO W-wa | 2006-12-01 22:26:51
O ile mnie pamięć nie myli ktos ostatnio wklejał fotkę kanta w tym kolorze, na węgierskich blachach... edit: www.trabantklub.hu/twk/pics2/2005013/akali050708_044.jpg chyba jednak nieco inny odcień.. [ wiadomość edytowana przez: Janisz1990 dnia 2006-12-01 22:37:32 ] |
yarro collrolka KE70 '82 Yasło/manual for sale | 2006-12-05 23:18:23 niestety zielony to padaka palcem dziury w blachach mozna wiercić |
amigas Miłośnik FSO Polski Fiat 125p Łódź | 2006-12-05 23:47:52 hmm swoja droga ja mam troszke inaczej. moj klasyk jest moim jedyym autkiem i używam go na codzień...tak z musu i tak poprostu bo nie potrafie jeździć autami bez duszy, bo kaźdy dzień z tym struclem to przygoda i bo czuje się w nim wyjątkowy (obym sie kiedys do remontu generealnego na tip top od zera dokulał) Spalanie 1300 z 1971r to ok 8.5 w miescie przy baaaardzo szczednej emereckiej lansującej jezdzie a trasa to już różnie bo ja lubie fukrot silniczka na wyższych obrotach wiec min udalo mi sie 6.8 a max 7.5. Wsio e95 z shella![]() |