AMIGA - kontakt PILNE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pilnie poszukuję kontaktu z osobami z rejonu wawy posiadającymi na chodzie Amisię 500 i kompatybilne - potrzebna kopia dyskietki startowej tzw.Kickstart 1.3 i ogólne sprawdzenie trupa wygrzebanego z czeluści piwnicy.

Osoby mogące wykonać dysk startowy i przesłać pocztą też mile widziane.Odwdzięczę się dyskietką PCtyczną lub CD.

A może ktoś reflektuje na Amisie w stanie nieustalonym - koszt ok.1xzgrzewka

W zestawie:
- Ami500
- 1MB RAM z clockiem
- mysz orgin.- nawet z kulką
- siakieś cable
- zasilacz
- dużo kurzu
- zjechane na szmatę pudło orginalne z rączką
- chyba joystik
- inne duperele i 0 dyskietek
- jeszcze węcej kurzu

Może służyć:
- jako bayer do wystawy mebli sklepowych (patrz meble w Ikea),
- old player game (łza się w oku kręci-LOTUS I, II, III - muza i efekty wzniesień nie zapomniane)
- bayer & lanser do Omegi - takie klawisze umocowane na desktopie unowocześnią waszą brykę
- elementarna i podstawowa platforma do tworzenia dem i intr.

Niezbędnik uruchomienia:
- monitor dedykowany dla AMI lub modulatorTV do Ami(mój pagib) lub speszyl cable do wejścia Euro do TV
- dyskietki z czymkolwiek do Ami (zwłaszcza z Kickiem1.3)
- 230V

ps. duperele zostaną jutro zweryfikowane jak przebiję sie przez tony kurzu.
ps2.Nie kombinować z PC-tem - nie da sie użyć stacji dysków PCtowej do nagrania obrazów - only AMI<=>AMI

Cytat:
Nie kombinować z PC-tem - nie da sie użyć stacji dysków PCtowej do nagrania obrazów - only AMI<=>AMI

wydaje mi sie, ze jakos sie da. kumpel niedawno chcial odpalic swoja amige i sciagal jakies obrazy dyskietki z netu a pozniej nagrywal za pomoca jakiegos programu (emulatora). niestety nie dowiem sie dokladnie co i jak bo w tej chwili jest w armii

ech.....
lotus 1 , 2 3
to był czad maksymalny, musze przyznać

Cytat:
2005-07-26 09:27:15, dominiq pisze:
jakiegos programu (emulatora)

Ten sposób jest dobry jak chcesz emulować Ami na PC-ta, ale stacja PCtowska nie nagra poprostu w systemie Ami dyskietki- inny kontroler

Dokładnie to jest parę innych sposobów, ale wymagają ingerencji we flaki Ami. Jest ponoc nawet programik który wymusi odpowiedni format z pctycznego floopa ale jest płatny i dysku botowalnego nie zrobisz.

Szczegóły dyskusji na ten temat ->pl.comp.sys.amiga

Ja nie chcę robić się na guru w tym temacie i kształcić się od początku, chcę w najprostrzy możliwy sposób odpalić -> stestować->sprzedać

Odświerzam kotleta, bo do dziś się chętny nie znalazł na zabytek

EDIT: Aktualna cena nie przekracza czteropaku - do negocjacji tzn.przynosisz czteropak a ja ci dam parę łyczków

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2006-06-20 08:08:07 ]

A ja gdzies taka sama amige mam.... modulator tez i z 200 dyskietek nie wspominajac o lotusie Jak znajde troche wolnego czasu to podjade do brata powertowac w piwnicy ( chyba ze juz jest zezlomowana ) ... porzadna motywacja przyspieszy poszukiwania

Czuj się zmotywowany

Gdzie i kiedy? Priv