LPG do 2107 1300 skrzynia IV opłaca się?? Instalacja gazowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no własnie mam mozliwosc załorzenia lpga ale hmm tyle lat walczyłem by piła tylko benzynke a nie łykała jakies gazy
hmm wiec sie pytam co i jak z tym gazem ??
ze moc straci to wiem ale chodzi o spalanie realne zurzycie podzespołów, awaryjnosc i takie tam, ceny przegladów no wszystko co sie moze przydac

pozdrawiam

zakladaj i nie marudz. Kupe kasy zostaznie w portfelu na inne modyfikacje.
wiekszosc wad gazu to wroga propaganda. A moc nie spada az tak strasznie i wyraznie.

zakładaj ja też jestem tego zdani9a sam mam auto z gazem
jak jest dobrze wyregulowany to nie spala dużo wiecej od benzynki jeśli chodzi o przeglądy to nie wiem jak na początku ale przegląd masz chyba razem z montażem jeśli zakład jest uprawniony do robienia przegladów a jak nie to przegląd samochodu z gazem kosztuje 150zł dobrze że to tylko na rok ale puzniej sie zwraca szybko pozdrawiam tygrysex1

Osobiście nie jeżdzę "7" a w swojej samarce na razie gazu nie założe, bo nie mam skąd wytrzasnąć forsy ale w grupie 3miejskiej jest sporo zagazowanych ładzianek jak twoja i wszyscy są bardzo zadowoleni

Zakładaj, zakładaj, ja ma 2104 z silnikiem 1300, jeżdżę na gazie już kilka lat i przejechałem na gazie ponad 120tyś km, nie mam żadnych problemów, a co do osiągów jak masz dobrze wyregulowana instalacje to możesz je mieć lepsze na gazie niż na benzynie, tak było u mnie.
Pozdrawiam
PRYMI

no ba!!!!!!!!!!!!
no to sie nie zastanawiam jak bede bluzdał to na was

hehehe

pozdrawiam

zakladaj, ja mam 1300 4 biegi, moc wcale nie jest zla, silnik dobrze chodzi, jezdze o polowe taniej, tak wiec ja bym sie nie zastanawial na twoim miejscu.

Jezeli ma Cie zbawic jeszcze jedna czy dwie sekundy do setki to nie zakladaj, ale jak chcesz jedzic samochodem kiedy chcesz i tankowac do pelna za 40(200-250km) zeta a nie za 120(300km) zeta. Kalkulacja jest prosta... Ja jestem zagazowany juz od 2 lat, poza duperelami i regulacjami nic przy gazie nie robiem a ze 100k km mam na gazie. Tylko trzeba uwazac bo jak ktos proponuje lpg za 600 zl to cos jest nie tak i beda problemy z gazem.

hmm

ja swój za 300 z fiata sprzedałem lavato całą instalacje

nie ten co mam zakładac to nowiutki w firmi itd. pozatym własciciel firmy to znajomek

Ja też jestem zadowolony z LPG, jak pisali inni osiągi podobne a jesli trafisz na fachowca to tak Ci wyreguluje że i lepiej. Ja osobiscie polecam instalcje LOVATO sporo moich znajomych na tym jeździ i nikt nie narzeka. Co do ceny to mnie nowa instalcja kosztowała 1000 PLN

mam juz to LPG tylko jeszcze nie wiem jak to działa... dzis wracam do domu to zobacze jak to z tym gazem u mnie jest..
pozdrawiam

No no Arsen wiec chyba nie pozbywasz sie swojej Lady skoro taki prezen tej sprawiles I dobrze, bo naprawde sie oplaca - az takie duze koszty dodatkowe to to nie sa, na pewno i tak duzo zyskasz ! Zycze udanej eksploatacji LPG

jak masz kase to laduj gaz i sie nie zastanawiaj.. zrob to tylko w jakims renomowanym zakladzie a nie w warsztacie u pana "Wacka"..

co do osiagow w swojej 2107 na benzynce na III biegu moglem dopilowac do 125 i zaczelo szarpac... na gazie szarpalo juz przy 110.. tak wiec mala roznica jest...

zagazuj ja....

9l na 100 km i co tu wiecej chcieć

pozdrawiam

to bardzo dobry wynik

witam

Na pewno nic nowego nie powiem: ZAKŁADAJ i juz

Dla policzenia sobie masz K A L K U L A T O R E K

Ale kolega juz zalozyl

misiek ale kalkulatorek fajny
pozdrawiam

hmm tak sobie odkopie, bo ostatnio pomiary robiłem i na skrzyni z poloneza caro 96'-97' na odcinku 123km z czego ok 95km to trasa, reszta miasto, jadac na trasie predkosciami w granicach 100-125km/h majac 2 osoby na pokładzie i pełny bagaznik i troche na tylnej kanapie(waga ok 2 dodatkowych osób) spaliła mi LPG 9,30L

[ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2007-01-22 17:28:14 ]