Auto Kłos Warszawa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Chciałbym oddać swego Hundiego do warsztatu Auto Kłos w Warszawie przy ul. Usypiskowej. Do naprawy mam zderzak, zamek tylnej klapy a także chciałbym pozbyc się luzów w zawieszeniu. Czy słyszeliście coś o tym warsztacie?

Jak wygląda sprawa z trwałością sprzęgła. moje auto ma 110 000 km. Kiedyś w serwisie powiedziano mi, że między 100 a 130 tys km trzeba wymienić? Pojawiło się tak jakby dziwne szarpanie samochodu w trakcie ruszania z 1-go biegu. Poza tym czasem jedynka i wsteczny nie wchodzą za pierwszym razem. Trzeba puścić sprzęgło i wcisnąć jeszcze raz.
A i jeszcze jedno. Podobno miska olejowa też może być do wymiany, bo rdzewieje. Czy też mieliście takie problemy?

Za dużo pytań w jednym wątku i za mało informacji na temat Twojego samochodu, dlatego nikt Ci nie odpisuje. O Auto Kłos pewnie nikt nic nie wie, a reszta Twoich pytań nie została zauważona...

Szarpanie sprzęgła jest oznaką zużycia ale NIE JEST bezwzględną przesłanką do wymiany!
O wymianie sprzęgła możesz myśleć gdy przy ruszaniu będziesz czuł że sprzęgło się wyraźnie ślizga...czyli pewno jeszcze z 50.000 km

Jeżeli chodzi o stuki z okolic przedniego zawieszenia to zacznij od rzeczy najtańszych i najmniej pracochłonnych, a więc gum stabilizatora przedniego.

Jeżeli to nie pomoże to trzeba się przyjrzeć tulejom gumowo-metalowym wahaczy.