Zagazujcie mi Bore 2,0. Licze na was

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupilem Bore 2,0 2002rok 115KM 8V
Gazownik chce kombinowac tanszy ale nie sekwencyjny.
czytalem na LPG forum aby takich omijac szerokim łukiem
co polecacie? bo gdzie jak nie tutaj sie tego dowiem
wczesniej jezdzilem kadetem na gazie i bylem zadowolony a instalacje zakladal ten gazownik. z góry dziękuję

pewnie ta tańsza będzie działać jeśli założysz emulator OBD, wiąże się to jednak z typowymi mankamentami instalki II generacji montowanej do wielopunktowego wtrysku
osobiście gazowałem te silniki np w skodach czy VW garbusie sekwencją KME (Sirocco, Diego - nazwy handlowe) i Zenith - następca KME w całości produkowaną przez włochów
auta jeżdżą bardzo dobrze

poz. Kifer71

dowiedzialem sie zeby włożyć lepiej sekwencyjny.
mam w VW plastikowy kolektor i przeplywomierz ktory jest 'delikatny'
myslalem ze załapie sie na instalacje za ok 3000zl do 3500 a musze dac ok 4500zl. Gazownik poleca BRC sequent z listwą RAIL za 4500 lub BRC sequent 24 ktory jest uproszczoną wersją za ok 3500. dla mnie cena odgrywa role. Gazownik zaklada instalacje BRC wiec innej nie poleca. czekam na opinie i pozdrawiam. moze jest jakas alternatywa?

Myśle, że KME Diego powinno wystarczyć a można już założyć za 2600PLN. BRC nie jest najlepszym systemem, Diego będzie lepszy np. ze względu na fakt dostępności softu bez kluczy i łatwość w serwisowaniu.

Gdzie można założyć Diego za 2600? Jaka będzie listwa wtryskiwaczy, bo rozumiem, że nie Matrix? Jaki będzie rownież reduktor oryginalny KME?

najlepiej do aut z roczników 1998 -2006 zakładać instalację na tzw śrubę, bez elektroniki, bez zabezpieczeń na kolektor, przepływomierz i ew. nastawnik przepustnicy; można też poprosić aby gazownik zalożył nam podciśnieniowy reduktor. Koszt instalacji ok 1000 PLN. Koszt auta 20.000pln -~250.000pln. To jest optymalne wyjście z sytuacji tzw. "wytarcie du.y szkłem" - przez wielu praktykowane. LUDZIE MYŚLCIE.....

Ja widziałem tutaj taką cene. Z tego co widać reduktor jest KME a listwa Valtek. Ceny sekwencji nie są już takie jak kiedyś zwłaszcza po zapowiedziach cen gazu 2,50/ltr.