[126p] BRAK PRĄDU POMOCY!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich
wsiadam dzis rano do malca co by do roboty jechac a tu ch...kręce kluczyk na zapłon kontrolki swicą ok...dalej na rozruch i gasną.no to jeszcze raz-i juz wogle sie niezapalają-brak prądu...kontrolki nie swiecą!
patrze na aku czy klemy dobrze podpięte przepiołem poczysciłem i nic lipa.
po 30min grzebania tu i tam nic nie udało sie zrobić.widac moze mało wiem se myśle.
po pracy pojechałem na kanał do sąsiada.myslałem ze rozrusznik (szczotki) bo od paru dni dziwnie sie zachowywał przy rozruchu-za 3-4 razem dopiero kręcił bo tak to tylko cos stukało.niewiem czy to ma jakis wpływ.ok- wyciągłem rozrusznik na podłoge podpiąłem pod aku i kręci jak głupi i wybija.posrane.poczysciłem kable styki pomierzyłem czy jest prąd od aku na rozruch(ten najgrubsiejszy kabel) inne czy nie są poprzerywane i jest wszystko ok!
zem sie rozpisał troche ale mysle ze mi pomozecie bo kuła jurto przegląd i do pracy niema czym.
dzieki pozdro

zobacz wtyke przy stacyjce.tam może nawala.

Cytat:
2006-06-19 22:23:54, volumex pisze:
zobacz wtyke przy stacyjce.tam może nawala.

sprawdzałem...nawet spinałem , mostek robiłem i nic;/

edit: nawet mechanik niewie co je grane ino mówi ze trza wszystko po kolei mierzyć

[ wiadomość edytowana przez: qbara dnia 2006-06-19 22:28:45 ]

[ wiadomość edytowana przez: qbara dnia 2006-06-19 22:29:17 ]

[ wiadomość edytowana przez: qbara dnia 2006-06-19 22:29:37 ]

od akumulatora do stacyjki idzie taki dosc gruby kabel,na nim jest bezpiecznik.ten kabel idzie chbya bezposrednio od klemy plusowej.sprawdz ten kabel,czy gdzies nie przerywa

kurde ten kabel to jest masakra poprzedni własciciel tak go pozalepiał ze łoo kur...cały w izolacji
nawet niewiedziałem ze tam ma byc i czy wogle jest tam bezpiecznik- ale on mi jaj nigdy nierobił a tu nagle kuła nie gada szmaciaż. no nic dzieki poochaty sprwdze to
moze jakies inne pomysły/sugestie

a moze to być masa silnika?? kumpel mi zapodał ze moze to??
jest troche zasniedziała...wymieniałem ją przed zima na nowa (ale w zimie nie jezdzil i stal w garazu) i juz by dała w dupe?

Cytat:
2006-06-19 22:30:44, Poochaty pisze:
od akumulatora do stacyjki idzie taki dosc gruby kabel,na nim jest bezpiecznik.ten kabel idzie chbya bezposrednio od klemy plusowej.sprawdz ten kabel,czy gdzies nie przerywa

na moje oko to stacyjka, mam podobne objawy i u mnie jest to stacyjka

Cytat:
2006-06-19 23:12:48, mmost pisze:
na moje oko to stacyjka, mam podobne objawy i u mnie jest to stacyjka

ale ze niby co do wymiany czy naprawy??

A przewod aku-masa sprawdziles? Tego nikt nie sprawdza a czasami tam sie poprzeciera czy ulamie i takie jaja sa

Lapek

Cytat:
2006-06-19 23:39:14, qbara pisze:
ale ze niby co do wymiany czy naprawy??

kostka przy stacyjce i/lub stacyjka

Proponuje sprawdzić kabel masowy. Później ten brązowy co to stacje i 3/4 auta zasila, może faktycznie bezpiecznikowi się padlo.

Cytat:
2006-06-20 00:04:44, Lapek_Gdansk pisze:
A przewod aku-masa sprawdziles? Tego nikt nie sprawdza a czasami tam sie poprzeciera czy ulamie i takie jaja sa Lapek

tak jest łapek miał racje-dzieki wielkie przed chwilą odpaliłem boba!mega było zaleciałe rdzą i tym podobnym szitem własnie miedzy budą a przewodem- mozliwe ze od wilgoci albo od ostatnij burzy naleciało i tak sie podziało
dzieki tez wszystkim bo przynajmniej wiadomo co mozna sprawdzic jak cosik takiego sie komu przydazy

pozdro