Co to moze być?? :( obroty i przyspieszanie :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem z moim essim a mianowicie jak dodaje szybko gaz na luzie wchodzi na obroty po uprzednim przymuleniu (tak jak by chodzil na dwa cylindry) poźniej na wyższych obrotach jest ok. W czasie jazdy przy dodaniu gazu obojętnie na ktorym biegu zaczyna kilka razy szarpać i jedzie normalnie. przy naglym przyśpieszniu np na biegu 2 przyśpiesza normalnie do 3 tys obr pozniej nastepuje chwilowe zamulenie i od powiedzmy 3,5 tys obr znów wbija w siedzenie. Wiem ze wogóle sprzęgło nie wchodzi w gre bo mam nowe. Co to może być?? Słyszałem że takie coś koło filtra powietrza się popsóło?? Proszę o komentarze

[ wiadomość edytowana przez: Matys318 dnia 2006-06-17 09:40:12 ]

Witam!
To jest przeplywomierz i to z pewnoscia jest odpowiedzialne za takie zachowanie auta jak opisales...Niestety ta czesc jest bardzo droga, no chyba ze dostaniesz uzywke...

Pozdrawiam

Przepływomierze rzeczywiście bywają dość drogie na Allegro, na szrocie może trafisz coś tańszego, ale zanim kupisz przepływomierz, sprawdź go u jakiegoś speca elektryka albo na komputerze. Wprawdzie ja mam 1.8td, ale mój przepływomierz sprawdzali mi zwykłym multimetrem i z tego pomiaru wiadomo było czy jest "raczej dobry" czy "całkiem zły".

Weż i tą przepływkę przeczyść !!! Ja miałem podobnego muła i okazało sie że zabrudzony był właśnie on. Musisz odkręcić te dwie śrubki (torx) wyjąć ten układzik do góry. Potem np benzynka ektrakcyjna , pędzelek i czyścisz te dwa rezystorki !!!

a gudzio prawda.ja kupilem nowy pzreplywomierz i dalej tak mam ze swoim esiem.i co wy na to panowie??

Dziękuje
jutro akcja PRZEPŁYWOMIERZ zaczne od przeczyszczenia jak będzie lipa to elektryk a jak bedzie dalej lipa o czym nawet nie myśle nowy przepływomierz
A jak to nie to może czyszczenie wtrysku??
pozdro

Witam dziś przeczyściłem przepływomierz i cały dolot powietrza Efekt pozytywny nic nie szarpie nie przerywa ani nie muli dziękuje za rady bardzo się przydały Pozdrawiam i dziękuje
(tak na marginesie IIbieg - 100km/h III-140km/h)
NIC NIE MULI