Jak ustawic gwinta zeby bylo dobrze?? ktos doradzi?:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko.... to moj pierwszy gwint wiec sie nie znam i mam kilka pytan
1 czy to sie da regulowac jak gwint jest zalozony na aucie?
2 jak to zrobic? trzeba sciskac sprezyny czynie trzeba a ta miseczka sie kreci pod jej naporem?
3 ma ktos fotki auta na gwincie i samego gwinta na aucie? chodzi mi o to zeby porownac jak autko stoii do tego jak sa miseczki ustawione
a tak w ogole, to prosze o wszelkie rady

Ja nie wiem do końca jak to jest ale myśle że aby regulować takie zawieszenie trzeba go wyjąć z auta.
Jesli chodzi o to jak ustawić to raczej indywidualna sprawa, każdy czuje samochód inaczej i to wg siebie powinien dobierać nastawy zawieszenia.
Co do reszty pytań to nie wiem

Cytat:
2006-06-23 22:23:26, Raven pisze:
Ja nie wiem do końca jak to jest ale myśle że aby regulować takie zawieszenie trzeba go wyjąć z auta. Jesli chodzi o to jak ustawić to raczej indywidualna sprawa, każdy czuje samochód inaczej i to wg siebie powinien dobierać nastawy zawieszenia. Co do reszty pytań to nie wiem

troche zle mnie zrozumiales...
chodzi mi o to ze chce zobaczyc jak to jest u innych bo wlasnie nie chce 10 razy wsadzac i wyciagac zeby sie przekonac ze to jeszcze nie tak
a co do samej reg. no to slyszalem ze na aucie tez idzie.. dlatego pytam co i jak

.... pogadaj z Krisso ..... on się bawił gwintami ... powie Ci co i jaak .....

regulujesz na aucie, sciagasz koło krecisz kluczem, nic nie sciskasz.. odmierzasz suwmiarką albo innym dokładnym narzędziem, i z drógiej strony robisz tak samo, ot cała filozofia.

Cytat:
2006-06-24 02:29:05, fryszard pisze:
regulujesz na aucie, sciagasz koło krecisz kluczem, nic nie sciskasz.. odmierzasz suwmiarką albo innym dokładnym narzędziem, i z drógiej strony robisz tak samo, ot cała filozofia.

ni i tak wlasnie myslalem, ale chcialem sie upewnic czy przybralem dobry tok rozumowania
a ma ktos jeszcze fotki jak ma swojego gwinta ustawionego i fotki auta jak siedzi na danym ustawieniu? serio nie chce mi sie experymentowac a tak juz +/- bede wiedzial odkad zaczac ustawianie