Ciśnienie i temperatura

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie odnośnie klimy, czy ktoś może wie jaka temperatura i jakie ciśnienie panuje w chłodnicy od klimy bo mam zamiar ożywić swoją klimę ale poterzebuję tych dwóch informacji.

na niskim ciśnieniu 0,2MPa, na wysokim 1MPa (czyli po innemu 2 atmosfery i 10 atmosfer)

czegoś nie rozumiem w chłodnicy (tej z przodu przed ta od wody) panuja dwa ciśnienia, chyba jest to niemożliwe tam sie chyba gaz rozpręża

w klimatyzacji są 2 ciśnienia.inne na przewodzie do sprężarki,inne ze sprężarki (na logikę).
Ale w skraplaczu jest tylko jedno.tylko które?

tego się domyślam ale zastanawiam sie właśnie jakie jest ciśnienie w samej chłodnicy i jakie tam występują temperatury jest to dla mnie istotne przy reanimacji klimy a to że sa inne ciśnieniea przed i za sprężarką to sobie zdaje sprawe.

W chłodnicy jest wysokie ciśnienie na wejściu i wyjściu jedynie temperatura na wejściu jest ok 30-50C (moge się mylić) ciśnienie maleje dopiero za kryzą około 2bar i temp. 0C a za parownikiem wzrasta do 3-10C

Ciśnienie w układzie klimatyzacji nieraz wzrasta do prawie 20 atm!!!(sprawdzałem)więc wszystko musi być naprawdę szczelne .