MotoNews.pl

Elektryczne szyby - pytanie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Moje pytanie zwiazane jest z zalozeniem elektrycznych szyb do accenta I, wiem ze byl kiedys taki topic ale niewiele bylo w nim informacji. Chcialbym zalozyc cos takiego u siebie tylko ze oryginalne duzo kosztuja, uzywane od accenta tez nie sa tanie, ale co sadzicie o tych zestawach tzw. uniwersalnych?, podobno jak sie zaklada elektryczne szyby do autka paroletniego ktore nie mialo wczesniej tego bajeru to juz nie beda chodzic te szyby tak jak tzreba i ponoc te uniwersalne tez maja problem zeby "uciagnac" szybke. Jest pare ofert na allegro tylko jakos mam mieszane uczucia, co sadzicie o tych uniwersalnych zestawach, prosze o jakies pomysly, bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam serdecznie

Witam u mnie sa orginalnie elektryczne i faktycznie czasami widac ze zwalniaja najgorzej jest w zime ,trzeba im pomagac sie dosunac reka, wiec zastanow sie czy naprawde chcesz miec u siebie cos takiego.Narka.

Ja by ostrożnie podchodził do takich uniwersalnych zestawów.Na mojej ulicy gościu założył sobie je do golfa 2 no i jak widziałem to bardzo często musi pomagać im ręką się podnieść.Więc nie wiem co ci poradzić ale założenie takiego zestawu też nie jest łatwe.A co będzie jeśli nie zmieści się wysięgnik do dzrzwi?Ja bym ci proponował nazbierać kasy i kupić z jakiegoś rozbitego od kogoś jak już tak bardzo chcesz bo po co potem żałować.Ale twój wybór.
pozdrawiam

Witam
Powiem tak, wiem ze najlepije bylo by kupic na szrocie oryginalne elektryczne szybki i to za pare zlotych, ale wiecie jak ciezko z czesciami z rynku wtornego do hyundaia, na kazdym kroku sie o tym pzrekonuje. Jednak narazie zostane przy korbkach, a moze kiedys sie cos trafi uzywanego to wtedy sie zobaczy.Dziekuje bardzo wszsytkim za odzew, pozdrawiam serdecznie.

Moim zdaniem to najrozsadniejsze rozwiazanie.

tak jak już koledzy pisali to i ja potwierdze że chyba najlepiej zostać przy korbkach. U mnie też już lewa przednia szyba szfankuje i czasem wydaje z siebie ostro nieprzyjemne dzwięki przy zamykaniu / otwieraniu, więc nawet serujne nie spisują się najlepiej

na niedomaganie szybek pomaga wyjęcie mechanizmu i po prostu przesmarowanie, w moim poniaczu zimą lepiej było nie zaczepiać okien, a teraz sam miód . i zimą i latem. polecam elektrykę zdecydowanie.

Ciut odkurze starszy temat
Czy ktoś sie orientuje czy da się włożyć do przodu mechanizm podnoszenia szyby z drzwi tylnych lub z lewej na prawą ?? Oczywiscie rozumiem ze to by wymagało też pracy (przekłądania, obracania)ale czy sie da, czy ktoś to robił ??
Pozdrawiam.
Misio

Przekładka z lewej na prawą raczej jest niemożliwa, ale z tyłu do przodu tak. Z małymi problemami, ale jest to możliwe, tylko w jakim celu tak kombinować ?