Zawory

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gry bardziej depnę gaz to słychać stukot zaworów, czy to normalne??
1.6 16V ZETEC .

niestety nienormalne

I co dalej ???

hydrauliczne popychacze zaworów,

na jakim oleju jeździsz , może masz mało , jak masz dobry poziom to zbieraj kasę na popychacze

Cytat:
2006-06-21 16:18:46, Artekx pisze:
I co dalej ???

putales sie tylko czy to normalne
u mnie tez czasem klekotaly... moze olej mineralny jest za gesty do hydraulikow...

Sprawdz, czy pasek rozrzadu nie przeskoczyl.

na zimnym stuka, aż się silnik podgrzeje. Wymiana oleju czasem może pomóc, jeśli oczywiscie nie masz jakiejś innej poważnej usterki. Zetec to trwały silnik i przy własciwej eksploatacji nie ma z nim problemów, jest może trochę głośny, ale taka jego natura.
pozdro

Dzwoniłem do mechaniora powiedział że może złe paliwo nalałem, za dużo wody, poradził wlać lepszego, właśnie jadę na stację zatankować 98 jakiegoś Powera i wymienie olej, zobaczymy.

Dzięki !

Cytat:
2006-06-22 13:21:03, Artekx pisze:
Dzwoniłem do mechaniora powiedział że może złe paliwo nalałem, za dużo wody, poradził wlać lepszego, właśnie jadę na stację zatankować 98 jakiegoś Powera i wymienie olej, zobaczymy. Dzięki !

Ale Cie fajnie zbyl, nie ma to jak profesjonalizm

Cytat:
2006-06-22 14:29:18, toradek pisze:
Ale Cie fajnie zbyl, nie ma to jak profesjonalizm

Dokładnie, jak słyszę taki test od mechanika, to od razu się ciepło robi.

[ wiadomość edytowana przez: KriSSo dnia 2006-06-22 14:37:13 ]

Witam
Ja bym stawiał na olej, albo się domaga wymiany albo wymieniłeś na jakiś kiepski i dlatego tak ci robi.
Pozdrawiam

a w ostatecznosci slychac panewki

Jezeli slychac zawory, to ja upieram sie przy przeskoczeniu paska, ktos juz to opisywal na forum.