| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
leeyo1976 Omega A racibórz | 2006-06-21 00:47:49 Witam!
Mam omegę 2.6 DUAL RAM. W wyniku ostatniego strzału rozwalił mi się przepływomierz - rozwaliło klapę i jest do wyrzucenia! Dlatego w końcu postanowiłem, że zrobię coś co w przypadku kolejnego strzału zmniejszy straty! Chcę zrobić coś takiego jak na rys. i pytanie czy to będzie działało - wg mnie tak, ale kiedyś taki temat był już poruszany i wyszło na to, że nie!!! Czekam na opinie fachowców! Na górnym planie jest pokazana bierząca instalacja, a na dolnym propozycja zmiany co wyeliminuje ponad 50cm rury wypełnionej mieszanką LPG!!! Docelowo wiadomo o co chodzi - mniej gazu w dolocie to mniejsza siła przy wystrzale! |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-06-21 09:45:02 Ja mam blos'a i mniej więcej mam taki schemat, jak Ty proponujesz i to działa!
Co prawda blos to blos, ale jakbym miał mikser też bym tak próbował go założyć! Wystrzały powodowane są nadmiarem powietrza i niedomiarem gazu, więc jak mikser będzie bliżej przepustnicy to wcześniej będzie dochodził gaz do silnika i szybciej będzie dobra mieszanaka, a tym samym będzie mniejsze prawdopodobieństwo zubożenia mieszanki i WYSTRZAŁU!!! Jak byłem u gazownika, to powiedział że, największym problemem w takich silnikach jak u Ciebie czy u mnie C30SE, jest to, że gaz do silnika ma tak długą drogę i często dochodzi do zubożenia mieszanki, a tym samym do wystrzałów!!! |
autoseba Jeep Wrocław | 2006-06-21 10:08:32 Można tak zrobić ,ale pod warunkiem usunięcia ,lub zablokowania przepływki .
Ponieważ jest to przepływomierz klapkowy więc mikser musi się znajdować za nim , jeżeli zamontujesz go przed to podciśnienie będzie zasysać gaz z reduktora ,a nie unosić klapke w przepływce i za holere tego nie wyregulujesz. Ja osobiście zrobiłem blokade w przepływce ,która blokowała klapke w pozycji otwartej i zamontowłem mikser przed rurą i autko śmigało elegancko , tylko na benie jeździłem na trybie awaryjnym |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-06-21 10:17:48 Co prawda nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że i tak będzie otwierać klapkę, bo z kąt silnik weźmie powietrze?
Jakbyś zrobił cieńszą rurę, to i tak przepływka by działałą i otwierała się, a podciśnienie i tak będzie wysysać gaz z mieszalnika! |
leeyo1976 Omega A racibórz | 2006-06-22 10:40:17 Seba dzięki za wyjaśnienie - wszystko już jest jasne.
Zaczynam się już na poważnie zastanawiać nad przerobieniem bierzącej instalacji na wtrysk oparty na polskim komputerze STAG 200. Z tego co sobie już poczytałem parownik musi mieć króciec do podciśnienia - to o czym wspominaliście przy montażu mixera przed przepustnicą... mam rację czy to musi być cos specjalnego? Pozdrowienia LEEYO Sprawdziłem mój reduktor to BRC AT90E - od tylnej strony jest nagwintowany otwór - rozumiem że to jest od podciśnienia... [ wiadomość edytowana przez: leeyo1976 dnia 2006-06-22 12:30:13 ] |
autoseba Jeep Wrocław | 2006-06-22 16:57:45
Nie, to nie to co wspominaliśmy , podciśnienie do załączenia reduktora możesz wziąść z układu podciśnienia np. z serva hamulcowego. |
leeyo1976 Omega A racibórz | 2006-06-22 21:03:05 Tak dokładnie źle to napisałem chodziło mi o to, że do tego otworu podpinam podciśnienie... mniejsza z tym bo okazało się już że instalacja IV generacji wymaga reduktora ciśnieniowego a nie podciśnieniowego
W każdym bądź razie koszt komputera, o którym wspominałem + nowy reduktor to koszt ok. 1200zł z tego co udało mi się sprawdzić. Mam nadzieję, że uda mi się to zakończyć z korzyścią. Nigdy jeszcze nie widziałem dyszy do wtrysku gazu - spodziewam się że jest podobna do dyszy gaźnikowej - ktoś to może potwierdzić? Pozdrowienia |
Aircat LOB SYMPATYK Senator B Bydgoszcz | 2006-06-25 22:26:32 W przypadku umieszczenia mixera przed przepustnica, a za przeplywka musisz podlaczyc jeszcze 1 waz do mixera. Montujesz go z 1 strony do reduktora w otwor odpowietrzenia glownej membrany, a 2 przed mixer. Ot cala filozofia, to jest podlaczenie z kompensacja. |