Trasa do Włoch-pomocy!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuję informacji jak można się tankować na trasie do Włoch przez Słowację-Austrię i poźniej WŁochy- czy ma ktoś listę stacji lub bliższe namiary- liczę na wsparcie kolegów!!!!!

szukaj w wątku LPG raport. Poza tym w czechach, słowacji full stacji. Austria stacje OMV włochy - znowu bez problemów.
Końcówka do tankowania taka jak w Polsce.

Słowacja - nie ma problemu, zatankuj przez granicą z Austrią,

Austria jak jedziesz autostradą to masz na ok 100 km za wiedniem stację AGIP, po prawej stronie na zakręcie ( jednyna ) - jak miniesz to pozostaje tylko benzyna.

Włochy - dopiero za Udine ( autostrada pierwsza stacja ) - głównie stacje AGIP i esso.

Ja mam realnie do wykorzystania 38-40 l gazu i wszędzie jeżdziłem na gazie.

Pozdr,
Darek

Cytat:
2006-06-21 09:34:34, wader11 pisze:
Potrzebuję informacji jak można się tankować na trasie do Włoch przez Słowację-Austrię i poźniej WŁochy- czy ma ktoś listę stacji lub bliższe namiary- liczę na wsparcie kolegów!!!!!

Trochę powtórzę po Dariusztu (i coś dołożę).
W Polsce (Chyżne) stacja jest po lewej przed samą granicą,
tankuj do pełna (taniej).
Przed Austrią tankujesz w Bratysławie (na autostradzie słowackiej nie ma LPG, w tamtą stronę).
W Austrii ten JEDYNY Agip (co pisał Dariuszt).
We Włoszech patrz na znaki, jeśli na stacji jest gaz to piszą na znaku GPL (na innych raczej nie ma).

Nie zapomnij o winietach - Słowacja, Austria.
(jeśli chcesz szczegóły trasy to GG2407212)

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: piasek101 dnia 2006-06-22 21:27:39 ]

Cytat:
2006-06-22 13:19:35, piasek101 pisze:
Trochę powtórzę po Dariusztu (i coś dołożę). W Polsce (Chyżne) stacja jest po lewej przed samą granicą, tankuj do pełna (taniej). Przed Austrią tankujesz w Bratysławie (na autostradzie słowackiej nie ma LPG). W Austrii ten JEDYNY Agip (co pisał Dariuszt). We Włoszech patrz na znaki, jeśli na stacji jest gaz to piszą na znaku GPL (na innych raczej nie ma). Nie zapomnij o winietach - Słowacja, Austria. (jeśli chcesz szczegóły trasy to GG2407212) Pozdrawiam.

A właśnie że nie bo w Austrii tankowałem jeszcze na OMV i w kilku OMV-ach widziałem że jest

Bardzo możliwe, pytanie tylko czy te stacje są na autostradzie A2, Wiedeń, Graz, Kagenfurt i do Włoch ?

To że w Austri jest ich więcej się zgadza.

Pozdrawiam,

Cytat:
2006-06-22 16:29:10, Kamil_H pisze:
A właśnie że nie bo w Austrii tankowałem jeszcze na OMV i w kilku OMV-ach widziałem że jest

Aż prosi się o zacytowanie rozmowy z autostrady A2 (Austria):
X pyta ,,Gdzie w Austrii mogę zatankować LPG ?"
Y odpowiada (może to K....):,,Oprócz Agipa znalazłem na OMV,
wystarczy tylko zjechać 30 km z autostrady w okolicach Klagenfurtu."
(to naprawdę jest cytat;dla jasności-w tym roku nie byłem)

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: piasek101 dnia 2006-06-22 21:29:58 ]

Cytat:
2006-06-22 21:12:44, piasek101 pisze:
Aż prosi się o zacytowanie rozmowy z autostrady A2 (Austria): X pyta ,,Gdzie w Austrii mogę zatankować LPG ?" Y odpowiada (może to K....):,,Oprócz Agipa znalazłem na OMV, wystarczy tylko zjechać 30 km z autostrady w okolicach Klagenfurtu." (to naprawdę jest cytat;dla jasności-w tym roku nie byłem) Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: piasek101 dnia 2006-06-22 21:29:58 ]

OMV przy autostradzie był . No dobra, bo robi się z tego głupia gadanina. Ogólnie to w Austrii nie jest tak że nie ma nigdzie ale jest ciężko i trzeba mnieć raczej szczęście. Osobiście byłem nastawiony na przejazd na Pb i teraz też bym się tak nastawiał.