[K] Kupie rozrusznik do 2.0i

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rozrusznik potrzebuje do silnika fiata argenty 2.0 na pełnym wtrysku. Montowany on jest pod kolektorem ssacym.firmy Magnetti Marelli.

Dziś sprawdziłem-mam duceliera-sprawny. Jak coś, to wal na priv

poszedł priv

nie aktualne
juz znalazlem

no to teraz powodzenia w wymianie : no chyba ze silnik masz na wierzchu

Cytat:
2006-06-22 23:03:25, bimber1 pisze:
no to teraz powodzenia w wymianie : no chyba ze silnik masz na wierzchu

aż takie trudne?? da się zrobić trzeba tylko chciec

Krych rozrusznik już wymienił Niestety boryka się z pewnym problemem i nie wiadomo za bardzo o co biega: jakiego rozrusznika by nie wsadził to na zimno kręci jak oszalały ale po nagrzaniu silnika objaw jest taki jakby go nie było-znika prąd przy próbie odpalania (od strony ssania rozrusznik się przecież tak nie grzeje jak od wydechu). Jako dodatkową informację powiem, że kabel od rozrusznika jest ciągnięty aż z bagażnika (tam jest akuś). Jak dla mnie jest to wina właśnie tego kabla, który pod wpływem nagrzania może przebijać gdzieś do masy i stąd te kłopoty. Miejmy nadzieję, że się Krych z tym upora

Spróbujcie poprawic mase przy aku i przy silniku. Dobre efekty daje zmasowanie silnika w dwóch miejscach np pod łapa silnika od strony wydechu i pod dwon skrzyni obok rozrusznika. Mozna sie zdziwic co daje takie gówno

Przyszło mi jeszcze inne rozwiązanie zagadki do głowy: może kostka przy stacyjce powiedziała: "pa pa" - sprawdź bolce w kostce stacyjki i sprawdź czy nie grzeje się kostka z konektorami łącząca ów wynalazek z resztą wiązki w samochodzie.

Elwood (Michallodz ) masy są dwie albo i więcej

[ wiadomość edytowana przez: -SerU- dnia 2006-06-22 23:30:58 ]

Cytat:
2006-06-22 23:18:34, barakuda pisze:
aż takie trudne?? da się zrobić trzeba tylko chciec

podziel sie prezes doswiadczeniem jak sie odkreca to srube od rozrusznika? ta co jesy najwyzej? ja rozbierajac grata, poprostu wyciąlem sobie dziure od srodka ale w mojej mirce tego nie zrobie wiec musze wiedziec

ja mam taki sprytny klucz co sie wygina ale za pierwszym razem to wziolem sobie normalne oczko i obciolem w polowie zeby sie tam miesciloa i przez pol godz odkrecalem srubke

przewalona sprawa mogli to jakos logiczniej przemyslec

teraz jak bede przekładał motór to skrecony ze skrzynia włoze od spodu, wykrece belke i listwe i bedzie łatwiej

Cytat:
2006-06-23 00:10:35, bimber1 pisze:
ja mam taki sprytny klucz co sie wygina ale za pierwszym razem to wziolem sobie normalne oczko i obciolem w polowie zeby sie tam miesciloa i przez pol godz odkrecalem srubke

tak tak skads to znam
moj ma chyba z metr wiec jak trafie na srobe to juz z kanalu sobie na lajcie macham

ale wsumie po kilku razach to juz calkiem szybko idzie

[ wiadomość edytowana przez: PG dnia 2006-06-23 00:29:04 ]

Cytat:
2006-06-23 00:01:00, dejta pisze:
podziel sie prezes doswiadczeniem jak sie odkreca to srube od rozrusznika? ta co jesy najwyzej? ja rozbierajac grata, poprostu wyciąlem sobie dziure od srodka ale w mojej mirce tego nie zrobie wiec musze wiedziec

Kupujesz odpowiedniego topexa czy cos takiego i kształtujesz młotkiem na odpowiedni kształt - mam tak dorobiona 19 - przydaje sie do odkrecania przegubu elastycznego na wale i srub spinajacych silnik ze skrzynia

[ wiadomość edytowana przez: Michallodz dnia 2006-06-23 15:10:24 ]

co do odkrecenia rozrusznika i wyciągniecia go to są dwie podstawowerzeczy:
- do odkrecenia łamana 13-tka
-przy wyciąganiu trzeba odkrecic drążek od przekładni
i po robocie a uwiezcie mi są inne marki samochodów w których zamiast wyciagac rozrusznik lepiej wypic 6 piw i pójśc spać

A co do rozrusznika to znalazłem!
Przetarty przewód przy rozruszniku...

Pozostaje jednak problem z wtryskiem rozruchowym!
Nie ma ochoty zadzialac(wtrysk i czujnik są nowe!)
O co chodzi bo jak tak dalej pójdzie to chyba zaczne rozglądać sie za dwoma gaznikami i nadejdzie koniec tych wszystkich dziwnych kabelków pod maska