Zmierzylem sie G-techem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Samochod z niemalze pustym zbiornikiem (stad tylko 4 proby, bo musialem na stacje dojechac), ale z koszem okolo 20kg roznych czesci ze skrzynki, fotel pasazera, brak tylnej kanapy. Skrzynka cc700 oczywiscie, silnik 1108ccm

Wyniki srednie:
0-100km/h - 9.81s
0-400m - 17.56s
V(400) - 122km/h

Najlepsze
0-100km/h - 9.6s
0-400m - 17.2s
V(400) - 127km/h

Kazdy kolejny wynik byl lepszy od poprzedniego. Zapewne osiagnalbym jeszcze lepsze czasy, jednak troche obawialem sie o dyferencjal. Gdyby byl ktos awaryjnie ze mna, mysle, ze spokojnie urwalbym jeszcze pol sekundy (nie ruszalem ostro).

Jesli chodzi o samego G-techa. Urzadzneie wielkosci antyradaru przyklejane do szyby. Cholera moze wziac z wypoziomowaniem tego zgodnie ze wskazaniami. Jest to chyba najdluzsza operacja samego pomiaru,. Ustawienie w odpowiedniej pozycji zajelo mi okolo 5 minut. I nie mozna tego zlekcewazyc, poniewaz pozniej wychodza glupoty w stylu 10s na 400m... (urzadzenie samo mierzy 400m, ale nie pytajcie jak...)

Co do samych wynikow. W Modlinie w kwietniu zeszlego roku na 400m mialem 18.7s na skrzyni maluchowksiej (19.2 czas przejazdu w tym 0.5s czas reakcji). O ile start byl lepszy, o tyle pamietam, ze brakowalo mocy pod koniec dystansu. Na skrzynce od 700 ciagnie na calym dystansie. Mozna byloby sie jeszcze pobawic, czy 400 metrow konczyc na trojce czy na czworce, bo akurat przychiodzila na to pora...

Wnioski:
Nie wiem czy to dobre urzadzenie....

W maluchu nie przydatne ......
Chyba ze na swapie bo czasna400 nie moze byc mniejszy niz czas do setki.....
Ale fajnie jest pomierzyc np przeciazenia boczne . .
I ma jedna zalete montuje sie go do zapalniczki i tyle ....

Ps. nei do setki tylko do 96 km/h

Zuraw niezle wyniki Jaka masz Vmax na 1100??

Co jest nieprzydatne w maluchu?
I dlaczego twierdzisz, ze czas na 400 nie moze byc mneijszy od czasu na 100km/h? A jesli na tym dystansie samochod nie osiaga 100km/h to co wtedy?

Cytat:
2004-02-19 14:31:55, TAd3o pisze:

Jechalem ponad 175km/h. Mozna bylo wiecej, ale nie bylo warunkow. YTeoretycznie odcina przy 199km/h na tych gumach i tym chipie.

No to jak, masz 12 do setki czy 10 ( na 700)? Jak to sie ma do własnych pomiarów z "zegarkiem" bo wyszło by że masz z 8 do setki na maluchowskiej

No wlasnie wiem o tym rozrzucie i nei wiem jak go interpretowac. Pomiary z zegarkiem w reku sa o kant d.. potluc, z kolei G-tech tez mi jakos optymistycznie wyglada... Fotokomorka, to fotokomorka i z niej sa chyba najbardziej wiarygodne pomairy...

Cytat:
2004-02-19 14:35:57, Zuraw pisze:
Cytat:
2004-02-19 14:31:55, TAd3o pisze:

Jechalem ponad 175km/h. Mozna bylo wiecej, ale nie bylo warunkow. YTeoretycznie odcina przy 199km/h na tych gumach i tym chipie.

No to wyniki masz za mocne bede musial se kiedys taki silnik wsadzic wtedy koles z seicento nie bedzie mnial ze mna zadnych szans

Cytat:
2004-02-19 14:33:00, Zuraw pisze:
Co jest nieprzydatne w maluchu?
I dlaczego twierdzisz, ze czas na 400 nie moze byc mneijszy od czasu na 100km/h? A jesli na tym dystansie samochod nie osiaga 100km/h to co wtedy?

To wtedy nei podaje czasu na 400 .
Sprawdzone .... Naszk lub niedawno kupił jeden z najdrozszych modeli i lipa ....
Pisze jak byk w instrukcji ale kto by na to patrzył ....
Sprawdzone wiele razy ....

Poł godziny temu brykałem sobie SC 1100... MADAFAKA wymiata rowno.. ale gdy uświadomiłem sobie ze cus takiego moze byc w maluchu... to ogarnia mnie przerazenie... i zarazem nieotparta pokusa posiadania takiego czegos pod maska.. a co do tego uzadzenia to ktos umnie w klubie zaproponował propozycjie na zżucenie sie an takei cudo... mam nadzieje ze wypali ten plan...

Żuraw to Twoje cacko?? Miałbyś może kiedys to bajeranckie urządzonko na EKO???

Na EKO to nei ma co tego brac. Droga do pomiarow musi byc jak stol. jakiekolwiek drgania powoduja rozpoziomowanie urzadzenia i wyniku z kosmosu. jedynym miejscem, w ktorym mozna spokojnie sie pomierzyc to chyba Zawodzie pod walem.
A urzadzonkko pozyczylem, a nawet mialem wczoraj na EKO, z tym, ze wczoraj nie mialem jeszcze gniazda zaplaniczki, wiec dopiuero dzisiaj moglem sie ponierzyc. Dzisiaj prekazalem je dalej, w niedziele wraca do wlasciciela, ale nei wiek kto nim jest....

Żuraw tylko pozasdrościć malucha
Pozdro

Po pierwsze primo - gratuluje wynikow
Po drugie primo - wskazania g techa sa bardzo budujace tylko ze nie odzwierciedlaja rzeczywistego czasu - mowiac krotko - troche zawyzaja osiagi - tylko troche okolo 0.5 sek przy zalozeniu ze zostal poprawnie zamontowany i wyskalowany w co nie watpie
Po trzecie primo - jak by nie liczyc i nie patrzec bardziej bym sie sklanial do czasow z g techa + blad 0.5sek niz do czasow mierzonych z reki.
a wiec GRATULACJE !!

Cytat:
A urzadzonkko pozyczylem, a nawet mialem wczoraj na EKO,

A to nawet byłem wczoraj Ladą Samara ale na Karową wybylismy Niewiedziałem że tam będziecie bo spowrotem (koło 21.30) bym podbił... BTW przecież grójecką mamy bardzo równą... hehehehehe....

ma ktos zalatwic/porzyczyc ?

ja mam g-techa ale do wrocka masz daleko

Cytat:
2006-07-05 10:58:10, baryla_wroclaw pisze:
ja mam g-techa ale do wrocka masz daleko

Ale ja mam blisko :]
Ile chcialbys za wypozyczenie urzadzenia?

tez mam G-techa. I powiem wam, ze nie mozna na nim tak bardzo wieszać psów. Brat startował w SSS i własnie dla testu jechał takze z Gtechem. Czasy z TagHeuer'a i G-techa były bardzo podobne. Dziesiątka sekundy do tyłu u G-techa, więc mysle, ze mozna to uznac za dość wiarygodne źródło.

Cytat:
2006-07-04 23:40:52, comar pisze:
ma ktos zalatwic/porzyczyc ?

Ty to jakis narwany jeses z wykopywaniem takich starych postow. Nie lepiej zalozyc nowy? Urzedenia juz nei ma, samochodu juz nie ma, wiec po co przytaczac takie informacje?