MotoNews.pl

Dysze wtryskiwaczy i kolektora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
bmw e34 silnik m50 2.0l (150 km) i instalka brc sequent ,wtryski keihin pomarańczowe z średnicą wylotu dyszy 4mm czy nie są zbyt duże,
gdy moc jednego cylindra to 25 km?
i czy w takim przypadku zastosowanie dużo mniejszych dysz w kolektorze ssącym poprawi sytuacje.

Pozdrawiam

Witam.
Dysze w kolektorze nie mają znaczenia w pracy silnika na gazie.

Wynika z tego że musze zmienić dysze w wtryskiwaczach,czy może całe wtryskiwacze?
jaka jest optymalna średnica dyszy wtryskiwacza do tej mocy cylindra?

po co zmieniać te dysze...........dawkę gazu dostarcza wtrysk - który określa porcję na podstawie odczytu z tzw mapy z kompa benzynowego. A wogóle to masz jakieś problemy z tym autem czy szukasz dziury w całym?????????

oj panowie,panowie..... przy sequencie nie ma wymiarowanych dysz!tam jest tylko jeden rozmiar!!!!

broblem polega na tym że ma słabą dynamike na gazie pomiędzy 1500 a 3000 obrotów(nie wkręca sie),nierówne wolne obroty potrząsa autem nie faluje i takie spaliny;
wolne 3000obr.

CO 1,1 3,96
CO2 11,4 10,4
HC 984 788
O2 2,67 1,79
L 1,066 0,932

pytam o te dysze dlatego, że instalke nie miałem dobieraną do swojego silnika tylko przekładaną z innego auta, silnik 2.6l bodajże audi, jeśli to ma znaczenie.Stąd moje pytanie.
Dysze w kolektorze chce wymienić bo są daleko od benzynowych 15cm i te dysze po zdjęciu wężyków okazały sie zwykłymi śrubami z uciętymi łebkami,przewiercone wiertłem 3mm.
Myśle że chyba mam sie czego czepiać ?
Pozdro

a to dobre jest. jeżeli byla przekładka z 2.6 to podejrzewam że masz reduktor co najmniej 1500mb i wysoko ustawione ciśnienie(przylewa go) stąd parametry j/w. Co do dysz to powinny do być śrubki o gwincie zewnętrznym fi 6 zakończone z jednej strony nakrętką na kluczyk 10. następnie na ich zakończenie jest nakręcany wężyk do wtryskiwaczy. Następna sprawa to 15 cm od wtrysku benzynowego to stanowczo za dużo. Zaślep stare otwory a dysze zrób przy mocowaniu kolektora i głowicy. Następnie może należy sprawdzić świece kable i sondę(nie napisałeś jakie masz parametry na benzynie). Podejrzewam że najpierw należy sprawdzić ciśnienie reduktora a później ewentualnie przeprogramować to ustrojstwo........powodzenia