MotoNews.pl

[125p] Co myślicie o takich aluskach do kancika?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, zastanawiam się nad kupnem do swojego 125p felg jak na fotce poniżej. Dane felgi: 5J x 13HZ, ET 37, rozstaw śrub 4x100. Czy z takim ET fegla podejdzie bez dystansów i do opon 175? Mogą z tym być jakieś problemy? Co do cen śrub pływających to znalazłem za 10 zl za sztuke na allegro - wie ktoś czy są gdzieś w okolicach Krakowa taniej?

z przodu moga ocierac o zacisk hamulcowy bez dystansu chocby 5mm, ogolnie syfna felga z przednionapedowego opla, chyba ze lubisz miec kola jeszcze weziej niz fabryka dala szukaj innych

ku ścisłości: ...z opla tylnonapędowego

z et 37 raczej z kadetta d przednionapedowego

analogicznie jak motylki fiata et 25 tyl naped et 35 przod naped, ta sama fela caly czas

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-06-19 20:30:52 ]

Poza tym te OpelSport-y to stalowe chyba są.

Kila.

i do tego wymalowane srebrzanka do zabawek na choinke

no faktycznie fajne "aluski"

Cytat:
2006-06-19 20:27:32, Bart128 pisze:
z et 37 raczej z kadetta d przednionapedowego analogicznie jak motylki fiata et 25 tyl naped et 35 przod naped, ta sama fela caly czas

A przepraszam w jakich autach były motylki? Te przednionapędowe to 14" czy raczej 13-ki?

14x5.5 et35, podobno w 128 sedanach takie byly... tego nie jestem pewien aczkolwiek mialem dwie sztuki et35, teraz ma je carv machine 13 calowe motylki to inna bajka, tak samo jak 12 calowe motylki

Cytat:
2006-06-22 20:45:17, Race_D pisze:
A przepraszam w jakich autach były motylki? Te przednionapędowe to 14" czy raczej 13-ki?

czek maj profil źą, mam takie przecież na pomarańczy
i to są stalowe, i były ino 13" zresztą stasiu nie się wypowie bo on takie faszystowskie auta lubi

Jak najbardziej stalowe od Opla. Mam takie na swoim DF-ie i jak dla mnie wyglądają całkiem fajnie.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Cytat:
2006-06-22 22:12:38, Bart128 pisze:
14x5.5 et35, podobno w 128 sedanach takie byly... tego nie jestem pewien aczkolwiek mialem dwie sztuki et35, teraz ma je carv machine 13 calowe motylki to inna bajka, tak samo jak 12 calowe motylki

Bart- konkrety. pokaz mi prospekt jakiegokolwiek przednionapedowego fiata na klasycznych fiatowskich motylkach to uwierze. podbno to wiesz.... Fakt ze motylki byly z roznym ET (ponoc w przypadku 14' 131 i 132 mialy inne et) ale przednionapedowek to raczej w to nie mieszaj Chyba ze masz jakies mocne dowody

P.S.

czy felgi aluminiowe OZ 6JH 13 z 80 roku sa cos warte czy to raczej zaden rarytas?

nie zbieram prospektow i nie sa dla mnie jakos super wiarygodne, tak btw na motylach 13 calowych mozna bylo kupic fiata 128 coupe w usa i australii jako opcja tak samo jak na cd8kach na przyklad, moze w europie tez? dlaczego nie? cy 14calowe motyle z et35 sa z przednionapedowki tego nie wiem napisalem "podobno" i nie sadze zeby byl to na tyle mocny w brzmieniu wyraz zeby sie od razu dopierdalac, rzadac dowodow prospektow itp...

a tak btw zrobiles zdjecia rzeczy ktore podobno chciales mi sprzedac?

Cytat:
2006-06-23 20:48:25, Bart128 pisze:
nie zbieram prospektow i nie sa dla mnie jakos super wiarygodne, tak btw na motylach 13 calowych mozna bylo kupic fiata 128 coupe w usa i australii jako opcja tak samo jak na cd8kach na przyklad, moze w europie tez? dlaczego nie? cy 14calowe motyle z et35 sa z przednionapedowki tego nie wiem napisalem "podobno" i nie sadze zeby byl to na tyle mocny w brzmieniu wyraz zeby sie od razu dopierdalac, rzadac dowodow prospektow itp... a tak btw zrobiles zdjecia rzeczy ktore podobno chciales mi sprzedac?

bart, nie "dopierdalam sie" tylko w zyciu nie widzialem na motylkach fabrycznie niczego innego poza 131 i 132, w 131 byly trzy rodzaje motylkow 13 (dwa rodzaje wyciec otworow i felgi od racinga o wiekszej szerokosci i nieco innym et)i jeden rodzaj 14. a graty ktore chcialem Ci sprzedac leza u kumpla pod sterta innego zlomu, kumpel pracuje od 7 do 16 a potem opiekuje sie dwojka wlasnych dzieci i namowic go na przewracanie tego zlomu wcale nie jest tak latwo