| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2006-04-09 21:59:49 KJS - Puchar Automobilklubu Krakowskiego
Zapraszamy do udziału w KJS - I Eliminacja Pucharu Automobilklubu Krakowskiego, który odbędzie w dniu 23.04.2006. Zgodnie z decyzja OKSS ustala się dwa teminy zgłoszeń I termin do dnia 18.04.2006/ wtorek/- wpisowe 100zł II termin od dnia 19.04.2006 - wpisowe 150zł. Zapraszamy i życzymy dobrej sportowej rywalizacji. |
Daniel65krak Sympatyk Rally-Kraków Brak!!! Kraków | 2006-04-11 23:13:15 Napisz coś więcej na temat tego KJS??
Gdzie on ma się odbyć? Pozdrawiam |
Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2006-04-12 19:06:29 próby będą na zajezdni, polmozbyt przy al.pokoju oraz jakiś duzy parking- okolice Tyńca.
Ważna informacja: na BK wszystkie samochody a w szczególności maluchy będą sprawdzane przez policję na głośność wydechu- także jak ktos jedzie na strumienicy lub będzie miał za głosny wydech to nie będzie dopuszczony do startu ! Wiąże się to głównie ze skargami ludzi mieszkających przy zajezdni. Harmonogram i więcej informacji juz wkrótce na www.erajdy.com jak tylko dostanę info od organizatora. |
Pulpit Fiat 126p Libiąż | 2006-04-12 22:04:05
Przeciez cisza nocna jest od 22
pozdrawiam |
lukaszc (S) Klubowicz Rally-Kraków ![]() 5x126 Cracovia | 2006-04-12 23:11:08
założysz zaslepke a podczas jazdy zgubisz i po sprawie |
patty patty@onet.eu | 2006-04-13 00:17:27 To z tym bk to prawda czy wałek prezes wciska?? Bo jesli prawda no to kiszka ladna bedzie. Bez seryjnych wydechow nie przejdzie sie takiegi badania. Jest ona bardzo latwe do wykonania poniwaz kazda stacja diagnostyczna jest wyposazona w takie uzadzenie, wiec moga wszystkich przebadac. Nie fajnie:/ za jednym razem mozna pozbyc sie 100 zł wpisowego, nie przejsc badania technicznego i tym samym nie startowac w kjs-ie no i jeszcze policja dowod nam zabierze. Do d... z taka impreza...!!!! Mam nadzieje ze to tylko pogloski |
Wojtek_B Klubowicz Rally-Kraków 126p Kraków | 2006-04-13 09:07:06 .. ale jaja, Konrad pisz tu prawdę jak jest !!!
W sumie i tak jeżdze na zasranym wupexie, ale w końcu chciałem odetkać auto a tu lipa. Kto się wybiera na ten kjs? |
3zeR_MDS Sympatyk Rally-Kraków Kraków | 2006-04-13 11:00:52 z tego co widze i slysze to ja sie nie wybieram....i wiele osob odpuscic chce ze wzgledu na chorą dojazdowke do tynca i to ze za bardzo nie usmiecha im sie stracic dowodow... podziekowania dla AK za propagowanie sportow motorowych!
P.S. Konrad skąd masz takie info? wlasnie dzwoniolem do AK i laska byla zszokowana tym co mowie o policji...nic jej o takiej akcji nie wiadomo ponoc. P.S.2. wojtek dzwonil i nie mozna jezdzic na bredach...ja juz podziekowalem AK za udzial....ciekawe czy kase mi odesla [ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2006-04-13 12:27:48 ] |
Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2006-04-13 15:35:39 informacje mam z pierwszej reki i sa pewne na 200%. Organizatorzy nie ukrywają że chodzi głównie o najgłośniejsze na całej imprezie maluchy, AK może przez to stracić zajezdnie a chyba tego nie chcemy. Nie ma się co obrażać bo sami dobrze wiecie że na bredach nikt wam legalnie dowodu nie podbije. Takie samo badanie bedzie też na Anwie.
Ja sam się zastanawiam czy startowac ale chyba pojadę po punkt do licencji... Styczoo - tak to ten plac. |
3zeR_MDS Sympatyk Rally-Kraków Kraków | 2006-04-13 16:05:17
wiem, potwierdzily sie informacje.... ja zgloszenie wycofalem...a dowod podbity legalnie mialem na zatyczce
poza tym sie nie obrazam bo moglbym to przebolec, ale wydawac kase na to zeby sie pokrecic po jakims placyku do ktorego musze dymac 30 km a potem spowrotem i w sumie nie miec z tego zadnej przyjemnosci to wole za ta kase jechac na rajbrot albo do olkusza potrenowac... |
Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2006-04-13 16:23:54
no to po co ta cała afera ? |
3zeR_MDS Sympatyk Rally-Kraków Kraków | 2006-04-13 16:28:12
po to, ze zyjemy w nienormalnym kraju w ktorym wszystko wszystkim nie pasuje ![]() |
kropekrallyteam Klubowicz Rally-Kraków Subaru 126p Wola Filipowska | 2006-04-13 16:29:55 ja i tak pojade na kjs na strumienicy jak się przycepią to założe przyciszke bo żależy mi na punktach |
Pulpit Fiat 126p Libiąż | 2006-04-13 18:34:02 a mcie juz jakis harmonogram imprezy??
|
Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2006-04-13 19:26:36
ehh małolaty, to nie przejdziesz BK, a jak przejdziesz jakimś cudem a potem zdejmiesz to moze sie okazać po kjsie że jesteś wykluczony - bawi Cię takie coś ? Uwzięli się na maluchy szczególnie te najgłośniejsze i naprawdę nie bedzie przebacz, możecie sobie kombinować ile chcecie ale czemu ma to słuzyć ? Jeśli chodzi o moje zdanie, to też mi się nie podoba ten pomysł z pomiarem głośności, chociaż znam sprawę dlaczego tak jest i trochę to rozumiem, ale szkoda bo impreza na pewno na tym straci jeśli nie wystartuje nawet kilka załóg a wiadomo ze maluchy sa najbardziej widowiskowe. Nie podoba mi się tylko podejście kilku osób i całe to biadolenie- na rajdach też są pomiary głośności (chociaż nie wiem czy na wszystkich ale osobiście widziałem na Festiwalowym) i nikt z tego powodu nie robi takiej afery. Harmonogramu jeszcze nie ma, ale jak sie okaże że jest coś pod 150-200km dojazdówek to nie jadę bo nie wyrobię na samo paliwo przy takiej cenie benzyny i ograniczonym budżecie. |
Gadzio Klubowicz Rally-Kraków Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2006-04-13 19:52:06 lepiej wsadzić cichy wydech i przejechać cicho, efektownie zdobywając punkt, musimy się przyzwyczaić do tego ze głosnie maluchy odchodzą w niepamięć, nawet w rallycrossie wycofano strumienice w maluchach.
Na każdym rajdzie jest pomiar głośności, i maluch na strumienicy przekrzacza dopuszczalną normę 100dB. Jak startowałem w barbórce warszawskiej to w moim maluchu na strumienicy przy 3500obr/min pomiar wykazał 112dB więc pomyślcie ile przekroczona jest norma przy 7000obr/min. P.S. Konrad skontaktuj się ze mną odnosnie tego kjsu najlepiej telefonicznie. |
3zeR_MDS Sympatyk Rally-Kraków Kraków | 2006-04-13 21:37:39 tu juz nie chodzi o to ze my chcemy komus na zlosc robic, tylko o strach ze ktos nam na zlosc zrobi raczej, co ejst bardzo mozliwe... osobiscie pojechalbym na zatyczce tylko po 1 nie stac mnie na robienie 200 km w kolko a po drugie nawet jak przyjedziemy na zatyczce zawsze znajdzie sie ktos kto do tego sie doczepi i 100 pln poplynie... |