MotoNews.pl
12ANTENA (80730/23) - PT

ANTENA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czemu usunięto temat anteny? Kupie starą antene na części razem z uszczelką i nakrętką tą co jest na błotniku.Albo może ktoś wie o jakimś rozbitym esperaku w krakowie .

No własnie mi też suię antena nie wysówa bo kolega kiedys dla żartów ją palcem przytrzymał i się chyba silniczek spalił!

Cytat:
No własnie mi też suię antena nie wysówa bo kolega kiedys dla żartów ją palcem przytrzymał i się chyba silniczek spalił!

Ja bym koledze za takie zarty ten palec upi##$$%%

A pomijajac ta mala uwage to radze ci skorzystac z opisu dotyczacego anteny ktory to znajduje sie na stronie klubowej jest tam cala procedura sciagania i rozmontowywania anteny przejzyscie opisana (wraz ze zdjeciami) bo najprawdopodobniej to ten "kolega" spowodowal jakas usterke mechanimu do podnoszenia i pewnie da sie to jeszcze naprawic
Pozdrawiam

kto i co ci usunol
przeciez jest >>>>>>>>>TU<<<<<<<<<<
poprostu nikt nie pisal i przelecialo na 2 strone

Kolega nie powinien w ten sposób nic zepsuć.
Antenę można w dowolnym położeniu zatrzymać ręką i silnik powinien się wyłączyć i tyle.
Z tego co zauważyłem - tam nie ma wyłączników krańcowych tylko jakiś układ reagujący na przeciążenie lub brak ruchu silnika.

--
Pozdr.
Wiesiek (Maestro)

Mi za to kiedyś antena urwała kawał skóry z palca gdy ją czyściłem a ta się zaczęła chować. Uważajcie, bo ma to cholerstwo dość sporą siłę!

No to nie wiem co się stało ale jedno jest pewne po przytrzymaniu się niw wysónęła i już się nie rusza ani w dół ani w górę

sory, ze odgrzebuje stary post ale nie chcialem specjalnie nowego zakladac.............. moze mi ktos pomoc.............

w oryginalnej antenie Espero mamy 3 kabelki. Chce podlaczyc inna, uniwersalną antene (ma inne kolory kabli), wiec czy dobrze sie domyslam ze w oryginalnej antenie jest to tak:

czerwony +12V
biały - masa
czarny - impuls załączjący

?????

[ wiadomość edytowana przez: dextran dnia 2006-06-25 01:52:34 ]

biały masa ? raczej na odwrot z czarnym. a tak powaznie to stestuj to - zle podlaczajac antena po prostu nie bedzie dzialac. na stronie klubowej jest rozpiska kabli oidp

Cytat:
2006-06-25 09:01:04, Cwikus pisze:
biały masa ? raczej na odwrot z czarnym. a tak powaznie to stestuj to - zle podlaczajac antena po prostu nie bedzie dzialac. na stronie klubowej jest rozpiska kabli oidp

Czerwony: +12V (permanent)
Czarny: Masa
Biały: sterowanie +12V (jak jest antena sie wysówa, jak nie ma antena sie chowa)

Pozdr.