Czy Maryland?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam przymierzam się do zakupu anteny Presidenta Maryland i chciałbym poznać opinie natemat tej anteny. Z parametrów jakie do niej podają wynika że jest całkiem całkiem ale chciałbym poznać opinie użytkowników. Ewentualnie może mi ktoś odradzi i poleci inną ale czekam na opinie o Maryland

Bardzo ladnie zbiera, ale jesli myslisz odkrecac antene czesto to licz sie z wyrobieniem zabkow, u mnie juz ich prawie nie ma, ale i odkrecana setki razy No chyba ze przykrecisz i juz nie bedziesz ruszal.

Za dobrze zbiera. Szczerze odradzam!! Po przeżyciach z tą antenke 2 tygodniowych stwierdzam że zakładam sobie sprawdzonego Wilsona Litlle Wil która śmieci nie ściąga a ma taki sam zasięg.
Bo Maryland to kurcze zame szumy i śmieci z daleka zbiera których i tak nie rozumiesz.
A radyjko mam UNIDENA 520

By-zy-dura
Jakie śmieci, od czego są pokrętełka w radiu?
Ja lubię Marylanda i będę polecał! O!

wszystko wporządku sa pokrętła, tylko że ciągle trzeba je nastawiac jak się poruszamy. A w dodatku mam już doświadczenie z Marylandem i Wilsonem to niestety żeby w marylandzie zlikwidować szumy trzeba pokrętłami ustawić-wszystko się zgadza ale o ile wtedy odcinasz nadawanie i moc i zasięg tej antenki?? Ja stanowczo odradzam bo moja maryland sciąga zaledwie do 4-6km i to z dużym szumem a na wilsonie miałem to spokojnie w takim samym terenie i na tej samej trasie chociażby 10km bez jakichkolwiek szumów.

MOŻE KTOŚ CHCIAŁBY KUPIC UŻYWANĄ W 100% SUPER STANIE MARYLAND?? SPRZDAM PONIŻEJ CENY ZAKUPU NA ALLEGO JAKIEŚ 20ZŁ
Tylko nie odpowiadam z niezadowolenia z tej antenki
Pozdrawiam

Za 50 zł ją biorę

chyba 150zł

Do teodor24

Bzdury takie opowiadzasz kolego ,ze glowa mala. Co maja szumy wspolnego z antena. Smiecisz na forum bredniami

wiecie co nie musicie mi ubliżać odrazu:/ to nieładnie a nie plotę bzdur tylko wiem co mam w obu autkach radyjka UNIDEN 520 ale w jednym mam marylanda a w drugim Wilsona i gadaj zdrów ale wiem co słyszę w jednym aucie i drugim bo już sprawdzałem. I może to odosobniony przypadek ale mi lepiej ściąga i się pracuje na Wilsonie i basta
A kolega prosił o radę i opinie pozytywne jak i negatywne więc napisałem bo chyba mam prawo do wyrażania swojego zdania wkońcu po to są forum.
Pozdrawiam szczególnie Pawel0240

Be-zy-dura

skrecajac radio obcinasz tylko to co slyszysz, to po pierwsze.

Lacznosci na marylandzie to odleglosci do ok 15km w linii prostej przy montazu tej anteny na stale

A pozatym, dlugosc robi swoje, musi wiecej sciagac

Cytat:
2006-07-13 11:01:31, teodor24 pisze:
[...] ale o ile wtedy odcinasz nadawanie i moc i zasięg tej antenki??

Ani mocy, ani nadawania nie odcinasz. RFGain oraz SQL nie mają wpływu na nadawanie.
Cytat:
Ja stanowczo odradzam bo moja maryland sciąga zaledwie do 4-6km i to z dużym szumem

Moim zdaniem jest jakiś problem z Twoim zestawem, może instalacją. Nie wiem jaki, może trafiłeś źle przestrojonego Unidena, sprawdź oba radia w samochodzie z Willsonem, jeśli tego jeszcze nie robiłeś. Może antena jest źle zestrojona, coś musi nie grać bo Maryland u mnie śmiga do kilkunastu kilometrów, a jest zamontowany na rogu auta, więc w nienajlepszym miejscu...

Pozdrawiam!

wiecie co ten maryland to chyba tylko u mnie jest z nim tak źle Kurde przykręcona na stałe do transporteraz na srodku dachu zestrojona w zakładzie profesjonalnym najlepszym w gdańsku dałem za to 40zł i na obu radiach ściąga tak samo i tu jest problem; boi gdy przełożę radio z tranbsportera do peugota na antenkę wilsona to wszystko ładnie pieknie. próbowałem już różnych kombinacji i stwierdziłem żę maryland źle ściąga.
No i co???
Jedni chwalą Myrylanda inni Wilsona ja się dołączam do wilsona.
A tak pozatym to macie marylandy a mieliście kiedykolwiek Wilsona???
Chyba nie to nie mówcie że jest gorszy bo krótszy skoro mi lepiej ściąga
Też kupując marylanda opierałem się o super opinie i długość moc i falę no i na co mi to przyszło???
Teraz żałuję wyboru
Pozdrawiam

Pozdrowienia dla teodor24

Witam jako autor tego postu dzieki za wasze opinie i uwagi i teraz wam coś powiem dziś właśnie kupiłem i zamontowałem antene Maryland gość w serwisie mi ją zestroił zamontował na stałe na klapie do bagażnika a dodam ze jeżdze Toyotą Cariną 1,6 i co??? REWELACJA !!! Testowałem pytając na niej innych kierowców gdzie mnie słyszą mówiąc gdzie jestem to aytentycznie złapałem gościa z oddalonego o ok 20km i to w miarę przyzwoicie go słyczałem więc jak widać właśnie wstąpiłem do zwolenników antenki Maryland. Niewiem czemu koledzę @theodorowi ta antena nie "hula" ja mam pokrętło Gain skręcone tak na 4/6 obrotru i tam żadnych nie wiadomo jakich szumów mi nie łapie a radyjko zestrojone na 1.0 na 19 kanale bo gość mi pokazywał swr wskazuwka nawet nie drgneła to dopiero dobrze zestrojone radio Więc reasumując JESTEM BARDZO ZADOWOLONY ato dopiero pierwszy dzień gdybym jednak w trakcie dalszego użytkowania coś zauważył szczególnego to napewno to napisze w tym albo w nowym poście
Pozdrawiam

no to gratulacje żę maryland zdaje egzamin, jednak u mnie nie zdaje sam nie wiem czemu też bym chciał zeby zdawał:/ nio i co mam poradzić?? Nikt mi konkretnie nie powiedział a pytałem już wiele razy i wiele próbowałem i nic. jak szumi tak szumi
Pozdrawiam zwolenników Marylanda
Bajo

[quote]
2006-07-14 19:40:16, marek36 pisze:

radyjko zestrojone na 1.0 na 19 kanale bo gość mi pokazywał swr wskazuwka nawet nie drgneła to dopiero dobrze zestrojone radio

Musze cie przyjacielu zmartwic. Wskazowka musi drgac to po pierwsze, a po drugie niemozliwoscia jest zebys na 19 kanale mial SWR 1.0. Po trzecie nie radio jest zestroione tylko antena

Jak zwał tak zwał radyjko Hula świetnie astatnio jachałem na wakacje zrobiłem trase Stalowa Wola -Zakopane przez Kraków i żadnych problemów wiec już nie wnikam w szczegóły ważne że mi pasi

Obys koncowki mocy niewypalił