Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-07-28 15:35:24 FSO AK może się pochwalić tajnym agentem (kr.KileR) w US ![]() ![]() ![]() |
profil-usunięty | 2004-07-28 17:05:19
a kto się rozprawi z resztą tego motłochu? |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-07-28 17:16:29
ﺲﺷﺜﻘﺶﺮﺫﺸﺠﺐﺉﺅﻉ Muszę tłumaczyć? ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: makaveli dnia 2004-07-28 17:16:55 ] |
t_kucyk Miłośnik FSO Peugeot 406 Toruń | 2004-07-28 19:44:40 Dogville i Zabawy z Bronią to klasa ![]() Fahrenheita jeszcze nie widziałem ![]() |
![]() zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-07-30 11:20:18
Heh widzę ze film musi być dobry, skoro budzi sumienie ludzi. Ja już dawno nie mam wątpliwości że Stanami rządzi niejaki jegomość Szaron - Żyd z Polski, i jemu podobni. 3mld 366mln rocznej "pomocy" z USA na tępienie Palestyńczyków niczym robactwa mówi samo za siebie. Talmud umożliwia im takie a nie inne działania. Przy czym wyjaśnienie nie każdy Żyd kieruje się Talmudem, są też >mozaiści< którzy posługują się jedynie starym testamentem Torą. Jezus wskazał że Talmud (który zachęca i poucza jak wszelkimi sposobami osiągać bogactwa i władzę) jest pochodzenia odszatańskiego - więc został szybko zgładzony. Judaiści mają jednego boga - pieniądz... ![]() ![]() P.S. Autor dokumentu upoważnił do rozpowszechniania go wszelkimi sposobami bez oglądania się na przepisy prawa autorskiego. [ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-07-30 11:26:38 ] |
profil-usunięty | 2004-07-30 12:22:30
wlasnie koncze to drugie... i nie wiem czy nie jest bardziej przerażające od Farentheita... czemu nie mozemy uczyc sie od Kanadyjczyków tylko od ich pierdolniętych sąsiadów z południa |
![]() zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-07-30 12:31:58 Bo mamy przywodców z certyfikatem koszerności? |
profil-usunięty | 2004-07-30 13:07:14
bo jestesmy narodem o okreslonym poziomie dziedzicznej głupoty? Przepraszam zenolop, ale nie uznaję argumentów ze wszytkiemu winni sa żydzi i masoneria. Z pewnością to za ich sprawką, tyle polaków wyjechanych zostało do anglii i tam w biedzie i nędzy koczują na Victorii, tak? |
![]() zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-07-30 13:43:45 Jesteśmy narodem ogłupiałym mni. przez 50 lat komunizmu. Wewnętrznie podzielonym przez 10 frakcji partyjnych, które żrą się cały czas jak chodzi u stanawianie najprostrzych nawet ustaw,natomiast w cudowny sposób stają ponad podziałami jak chodzi o interesy pewnego państwa na bliskim wschodzie. Np wysłanie wojsk na wonję zaczepną w Iraku z pominienciem w ogóle procedur. I np powiedz mi o czym mówi art 117 Kodeksu Karnego którego tekst tu przytoczę: "KODEKS KARNY CZĘŚĆ SZCZEGÓLNA Rozdział XVI Przestępstwa przeciwko pokojowi, ludzkości oraz przestępstwa wojenne Art. 117. § 1. Kto wszczyna lub prowadzi wojnę napastniczą, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 12, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności. § 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3. § 3. Kto publicznie nawołuje do wszczęcia wojny napastniczej, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. " Jak widać rządzący zakpili sobie z obowiązującego w Polsce prawa, nie tylko tratując procedury ale i gwałcąc prawo karne. Już samo nawoływanie do wojny przez lidera PiS to przestępstwo, a dodam że ten pan jest doktorem prawa. Mówię tu o słynnym sejmowym jego wystąpieniu i słowach "to jest nasza wojna". I przypominam, że choć teraz nasze wojska wraz z wieloma innymi stacjonują w Iraku, to _do_napaści_ na Irak zostały użyte nasze wojska, co jest w ogóle niedopuszczalne w/g prawa polskiego! [ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-07-30 13:48:33 ] |
![]() Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-07-30 13:48:32
Ogladałem film, jest super ... od pierwszej chwili nasuwał mi sie rok '84 orwela .... a na koncu własnie puenta własnie z tej książki. W bardzo ciekawym świetle przedstawia Busha i jego ekipe, przedstawia suche fakty ale w takim świetle, że nie pozostawia suchej nitki na nich i to jest piękne !!!! Film obnaża zakłamanie i obłude tego najcudowniejszego kraju na świecie. Co do nas polaków i wogole europejczyków nasnuwaja sie refleksje ... czy warto mieszać sie w konflikt o rope i o własne interesy rodziny busha ... skoro i tak jest pewne że nic z tego nie będziemy mieć i jesteśmy na straconej pozycji. Film ten powinni zobaczyć nasi politycy i wyciagnąć wnioski w co tak naprawde sie mieszamy i w jakiej sprawie i czy na pewno słusznej. NAPRAWDE WARTO ZOBACZYĆ !!! |
![]() SPAjK Miłośnik FSO ![]() Wziuut 2 ... | 2005-02-08 17:30:23 dzis na polsacie jest o 21:00 najsmieszniejszy film jaki widzialem. TOP SECRET (Ściśle tajne).
Jesli ktos lubi parodie to naprawde warto... ----------------- FSO Seicento 19.06.2005 www.centomania.pl |
![]() pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2005-02-08 17:45:31
dość wiekowy ..1984 ![]() ![]() ![]() |
![]() SPAjK Miłośnik FSO ![]() Wziuut 2 ... | 2005-02-08 17:47:17 Euro Trip to komedia, niezla, a tu mamy do czynienia z maxymalna parodia... nie przejmujcie sie rokiem produkcji, w roli głównej Val Kilmer ----------------- FSO Seicento 19.06.2005 www.centomania.pl |
![]() Trool Miłośnik FSO 125p *2 praska czesc wawy | 2005-02-08 17:56:09 a chetnie sobie obejze Top ecret bo po zajawkach widzielm, ze moze byc calkiem fajne |
PAGAN Wwa | 2005-02-08 19:12:30 top secret z valem kilmerem to moj kultowy film. ogladalem go juz w 1987 czy 1988 roku, a moja klasa w technikum poslugiwala sie przez pare lat dialogami z filmu. sa dwie wersje tlumaczen. pierwsza, ta ktora chodzila na kasetach na bazarze miala wyjebistego lektora, ktory mowil po polsku z akcentem niemieckim lub framcuskim w zaleznosci kto mowil, poza tym tlumaczenie bylo po stukroc lepsze. np. anal intruder tlumaczono jako odbytniczy intruz, co jest rownie smieszne w obu jezykach, a w wersji oficjalnych kaset, jakas pizda przetlumaczyla jako odbytnik. tych pomylek w oficialnej wersji tlumaczenia jest dosc sporo, widocznie tlumaczyla tekst jakas kobieta, a te, wiadomo, jaj nie maja.
ogolnie chodzi o to, ze amerykanski piosenkarz- parodia muzyki presleya- przyjezdza do nrd, gdzie wciaz sa hitlerowcy i gestapo, a prad w gniazdkach maja na 220V. tam tez walczy z nimi francuski ruch oporu. niemcy ogranizuja festiwal kulturalny spraszajac rozne gwiazdy, w tym nick'a rivers'a ze stanow i rosyjskiego tenora baletnikova, w niecnym celu. zajebiste dialogi, kupa smiechu, mnostwo pierwszo i drugo i trzecioplanowych gagow i doprawdy trzeba obejrzec ten film kilka razy, aby wszystkie wylapac. dopiero pozniej taki typ humoru kontynuowaly: oddzial specjalny, nagie bronie, szklanka po lapkch, mafia, fatalny instynkt, odyseja komiczna. zachecam do obejrzenia i nagrania. |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2005-02-08 19:17:19 po tej recenzji już się nie będę opierał-oglądam! |
![]() Trool Miłośnik FSO 125p *2 praska czesc wawy | 2005-02-08 19:18:01 o ile wiekszos komedi z Nilsenem posiadam juz na VHSie to i tom nagram do takie opcja jak w tych filmach wystepoja zawsze mnie bawia to i zpewnoscia ten film rozbawi mnie do lez. z pagan zaponiales dodac sciaganego |