MotoNews.pl

[OFF TOPIC] Polecam.. - film.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dla tych którzy jeszcze nie mieli okazji zapoznać się z filmem Michael'a Moore'a "Fahrenheit 9.11" ... to w swoim imieniu polecam.

Z kolei tych którzy mieli już tą przyjemność ... proszę o recencje i spostrzeżenia.

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-04-26 00:34:59 ]
[ powód edycji: Modyfikowałem tytuł ]

ja ogladalem wczoraj ten film... i pierwsza mysl po zakonczeniu projekcji to, że nie chce zyć w takim swiecie, a skoro nie moge wybić wszystkich tych co na to co zostalo pokazane pozwalaja to trzeba chyba skonczyc ze soba.

bo:
- skoro moore siedzi jeszcze na wolnosci to jego slowa musza byc prawdziwe
- skoro jego slowa sa prawdziwe, to swiat osiagnal juz taki pulap upodlenia i pogoni za pieniedzmi, ze czlowiek znaczy mniej od kanistra benzyny na stacji benzynowej.
- a skoro film ten jest (mimo ze jednostronnym to jednak) dokumentem, zaczynam bac sie wszystkiego co wiaze sie z zachodnia cywilizacja.

Cytat:
2004-07-28 15:09:37, robreg pisze:
zaczynam bac sie wszystkiego co wiaze sie z zachodnia cywilizacja.

Ja się co prawda jeszcze nie boję - jak na razie moje uczucie jest jeszcze w stadium nieufności . Polecam też (jeśli ktoś nie widział) "Zabawy z bronią" Moore'a i "Dogville" von Triera - filmy dają dużo do myślenia i fajnie demaskują mentalność Amerykanów.

FSO AK może się pochwalić tajnym agentem (kr.KileR) w US Już on się rozprawi z Dżordżem

Cytat:
2004-07-28 15:35:24, Makaveli pisze:
FSO AK może się pochwalić tajnym agentem (kr.KileR) w US Już on się rozprawi z Dżordżem

a kto się rozprawi z resztą tego motłochu?

Cytat:
2004-07-28 17:05:19, robreg pisze:
Cytat:
2004-07-28 15:35:24, Makaveli pisze:

a kto się rozprawi z resztą tego motłochu?

ﺲﺷﺜﻘﺶﺮﺫﺸﺠﺐﺉﺅﻉ

Muszę tłumaczyć?

[ wiadomość edytowana przez: makaveli dnia 2004-07-28 17:16:55 ]

Dogville i Zabawy z Bronią to klasa ))

Fahrenheita jeszcze nie widziałem

Cytat:
2004-07-28 15:09:37, robreg pisze:
ja ogladalem wczoraj ten film... i pierwsza mysl po zakonczeniu projekcji to, że nie chce zyć w takim swiecie, a skoro nie moge wybić wszystkich tych co na to co zostalo pokazane pozwalaja to trzeba chyba skonczyc ze soba.

bo:
- skoro moore siedzi jeszcze na wolnosci to jego slowa musza byc prawdziwe
- skoro jego slowa sa prawdziwe, to swiat osiagnal juz taki pulap upodlenia i pogoni za pieniedzmi, ze czlowiek znaczy mniej od kanistra benzyny na stacji benzynowej.
- a skoro film ten jest (mimo ze jednostronnym to jednak) dokumentem, zaczynam bac sie wszystkiego co wiaze sie z zachodnia cywilizacja.

Heh widzę ze film musi być dobry, skoro budzi sumienie ludzi. Ja już dawno nie mam wątpliwości że Stanami rządzi niejaki jegomość Szaron - Żyd z Polski, i jemu podobni. 3mld 366mln rocznej "pomocy" z USA na tępienie Palestyńczyków niczym robactwa mówi samo za siebie. Talmud umożliwia im takie a nie inne działania. Przy czym wyjaśnienie nie każdy Żyd kieruje się Talmudem, są też >mozaiści< którzy posługują się jedynie starym testamentem Torą. Jezus wskazał że Talmud (który zachęca i poucza jak wszelkimi sposobami osiągać bogactwa i władzę) jest pochodzenia odszatańskiego - więc został szybko zgładzony. Judaiści mają jednego boga - pieniądz...

P.S.
Autor dokumentu upoważnił do rozpowszechniania go wszelkimi sposobami bez oglądania się na przepisy prawa autorskiego.

[ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-07-30 11:26:38 ]

Cytat:
2004-07-28 19:44:40, t_kucyk pisze:
Dogville i Zabawy z Bronią to klasa ))

Fahrenheita jeszcze nie widziałem

wlasnie koncze to drugie... i nie wiem czy nie jest bardziej przerażające od Farentheita... czemu nie mozemy uczyc sie od Kanadyjczyków tylko od ich pierdolniętych sąsiadów z południa

Bo mamy przywodców z certyfikatem koszerności?

Cytat:
2004-07-30 12:31:58, zenolop pisze:
Bo mamy przywodców z certyfikatem koszerności?

bo jestesmy narodem o okreslonym poziomie dziedzicznej głupoty? Przepraszam zenolop, ale nie uznaję argumentów ze wszytkiemu winni sa żydzi i masoneria. Z pewnością to za ich sprawką, tyle polaków wyjechanych zostało do anglii i tam w biedzie i nędzy koczują na Victorii, tak?

Jesteśmy narodem ogłupiałym mni. przez 50 lat komunizmu. Wewnętrznie podzielonym przez 10 frakcji partyjnych, które żrą się cały czas jak chodzi u stanawianie najprostrzych nawet ustaw,natomiast w cudowny sposób stają ponad podziałami jak chodzi o interesy pewnego państwa na bliskim wschodzie. Np wysłanie wojsk na wonję zaczepną w Iraku z pominienciem w ogóle procedur. I np powiedz mi o czym mówi art 117 Kodeksu Karnego którego tekst tu przytoczę:

"KODEKS KARNY
CZĘŚĆ SZCZEGÓLNA

Rozdział XVI

Przestępstwa przeciwko pokojowi, ludzkości oraz przestępstwa wojenne

Art. 117. § 1. Kto wszczyna lub prowadzi wojnę napastniczą,

podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 12, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności.

§ 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1,

podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.

§ 3. Kto publicznie nawołuje do wszczęcia wojny napastniczej,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
"

Jak widać rządzący zakpili sobie z obowiązującego w Polsce prawa, nie tylko tratując procedury ale i gwałcąc prawo karne.
Już samo nawoływanie do wojny przez lidera PiS to przestępstwo, a dodam że ten pan jest doktorem prawa. Mówię tu o słynnym sejmowym jego wystąpieniu i słowach "to jest nasza wojna". I przypominam, że choć teraz nasze wojska wraz z wieloma innymi stacjonują w Iraku, to _do_napaści_ na Irak zostały użyte nasze wojska, co jest w ogóle niedopuszczalne w/g prawa polskiego!

[ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-07-30 13:48:33 ]

Cytat:
2004-07-28 14:41:46, Lajka pisze:
Dla tych którzy jeszcze nie mieli okazji zapoznać się z filmem Michael'a Moore'a "Fahrenheit 9.11" ... to w swoim imieniu polecam.

Z kolei tych którzy mieli już tą przyjemność ... proszę o recencje i spostrzeżenia.

Pozdrawiam.

Ogladałem film, jest super ... od pierwszej chwili nasuwał mi sie rok '84 orwela .... a na koncu własnie puenta własnie z tej książki.

W bardzo ciekawym świetle przedstawia Busha i jego ekipe,
przedstawia suche fakty ale w takim świetle, że nie pozostawia suchej nitki na nich i to jest piękne !!!!
Film obnaża zakłamanie i obłude tego najcudowniejszego kraju na świecie.
Co do nas polaków i wogole europejczyków nasnuwaja sie refleksje ... czy warto mieszać sie w konflikt o rope i o własne interesy rodziny busha ... skoro i tak jest pewne że nic z tego nie będziemy mieć i jesteśmy na straconej pozycji.
Film ten powinni zobaczyć nasi politycy i wyciagnąć wnioski w co tak naprawde sie mieszamy i w jakiej sprawie i czy na pewno słusznej.
NAPRAWDE WARTO ZOBACZYĆ !!!

dzis na polsacie jest o 21:00 najsmieszniejszy film jaki widzialem. TOP SECRET (Ściśle tajne).

Jesli ktos lubi parodie to naprawde warto...

-----------------
FSO Seicento 19.06.2005
www.centomania.pl

Cytat:
2005-02-08 17:30:23, SPAjK pisze:
dzis na polsacie jest o 21:00 najsmieszniejszy film jaki widzialem. TOP SECRET (Ściśle tajne). Jesli ktos lubi parodie to naprawde warto...

dość wiekowy ..1984 nie pamietam czy go widzialem, moze obejze .. a jesli chodzi o komedie to ostatnio oglądałem Euro Trip .. typowa współczesna amerykanska komedia ale mi sie podobalo tez polecam

Euro Trip to komedia, niezla, a tu mamy do czynienia z maxymalna parodia... nie przejmujcie sie rokiem produkcji, w roli głównej Val Kilmer

-----------------
FSO Seicento 19.06.2005
www.centomania.pl

a chetnie sobie obejze Top ecret bo po zajawkach widzielm, ze moze byc calkiem fajne

top secret z valem kilmerem to moj kultowy film. ogladalem go juz w 1987 czy 1988 roku, a moja klasa w technikum poslugiwala sie przez pare lat dialogami z filmu. sa dwie wersje tlumaczen. pierwsza, ta ktora chodzila na kasetach na bazarze miala wyjebistego lektora, ktory mowil po polsku z akcentem niemieckim lub framcuskim w zaleznosci kto mowil, poza tym tlumaczenie bylo po stukroc lepsze. np. anal intruder tlumaczono jako odbytniczy intruz, co jest rownie smieszne w obu jezykach, a w wersji oficjalnych kaset, jakas pizda przetlumaczyla jako odbytnik. tych pomylek w oficialnej wersji tlumaczenia jest dosc sporo, widocznie tlumaczyla tekst jakas kobieta, a te, wiadomo, jaj nie maja.
ogolnie chodzi o to, ze amerykanski piosenkarz- parodia muzyki presleya- przyjezdza do nrd, gdzie wciaz sa hitlerowcy i gestapo, a prad w gniazdkach maja na 220V. tam tez walczy z nimi francuski ruch oporu. niemcy ogranizuja festiwal kulturalny spraszajac rozne gwiazdy, w tym nick'a rivers'a ze stanow i rosyjskiego tenora baletnikova, w niecnym celu. zajebiste dialogi, kupa smiechu, mnostwo pierwszo i drugo i trzecioplanowych gagow i doprawdy trzeba obejrzec ten film kilka razy, aby wszystkie wylapac. dopiero pozniej taki typ humoru kontynuowaly: oddzial specjalny, nagie bronie, szklanka po lapkch, mafia, fatalny instynkt, odyseja komiczna.
zachecam do obejrzenia i nagrania.

po tej recenzji już się nie będę opierał-oglądam!

o ile wiekszos komedi z Nilsenem posiadam juz na VHSie to i tom nagram do takie opcja jak w tych filmach wystepoja zawsze mnie bawia to i zpewnoscia ten film rozbawi mnie do lez. z pagan zaponiales dodac sciaganego