Ukl. elektroniczny klimatronik-cos nie tak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, zabralem sie za wymiane zarowek klimatroniku i podczas pierwszego sprawdzenia jak swieci, polecial sobie dymek gdzies z okolic lewego wyswietlacza temperatury i od tej pory zarowki od wyswietlaczy (wszystkich trzech) przestaly swiecic, ale te od przyciskow swiecily. Az tak sie na elektronice nie znam, wiec zmostkowalem 3 zarowki z tymi ktore swiecily, wiem, ze bardzo to prymitywne, ale nic innego mi nie pozostalo. Jak na razie swieca. Po skreceniu wszystkiego, zauwazylem ze po wylaczeniu aplonu na wyswietlaczach temperatur pojawialy sie na chwile dwie kreski. Myslalem, ze ma to zwiazek z ta przepalona czescia ktora sie skopcila, ale pozniej wyczytalem w instrakcji omegi, ze te kreski oznaczaja usterke. To bylo jakies 2 miesiace temu, pare dni temu zauwazylem, ze te dwie kreski juz sie nie zaswiecaja przy wylaczeniu zaplonu. Czy ktos moze wie, ktora czesc sie spalila i jak dlugo na czyms takim pojezdze, tzn. ile to podziala?

Ja mogę tylko powiedzieć, że mam na sprzedanie panel klimatronika z uszkodzonymi wyświetlaczami ale sprawną elektroniką.... możemy się dogadać

Cytat:
2006-06-25 19:20:39, sbieniek pisze:
Ja mogę tylko powiedzieć, że mam na sprzedanie panel klimatronika z uszkodzonymi wyświetlaczami ale sprawną elektroniką.... możemy się dogadać

Wiesz nie wiem czy bede umial przelozyc te wyswietlacze, bo tam sa te styki, bo pozniej mi jedna kreska swiecic nie bedzie.
P.S.Jedna kreska juz mi sie nie swieci na wyswietlaczu komputera i troche irytuje, mozna to jakos naprawic?

Ile bys chcial za ten panel, a ile kosztuje nowy?

Dzieki

Cytat:
P.S.Jedna kreska juz mi sie nie swieci na wyswietlaczu komputera i troche irytuje, mozna to jakos naprawic?

Sam osobiście znalazłem za pomocą wyszukiwarki parę niezłych porad w tym temacie na forum...