| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2006-09-16 14:22:28 |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-09-16 17:01:17 ja w Nowym Jorku niestet nie widzialem zadnego fiata...
ale ponoc w chicago jest jeden polak co ma malucha, tylko ze nie wolno mu tym jezdzic bo cos tam... |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-09-16 17:38:33 ale sa jakies dowody na istnienie tego czlowieka czy to tylko legenda, ktora powinni zbadac mythbusters? ![]() |
BULLITT fiat Kraków | 2006-09-16 17:48:11 Maluchow jest kilka w usa... obok mojego ojca koles ma malucha Przytargal sobie z PL bo tutaj ma hotel i normalnie nim jezdzi. |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2006-09-16 17:50:17 w usa sa legalnie zarejestrowane dwa maluchy...w tym ja mowie w Illinois jeden. znajomi widzieli go na jakiejs paradzie wiec jest to raczej pewne. watpie zeby facet o ktorym mowi Bullitt faktycznie jezdzil maluchem normlnie po stanach. chyba ze w jakiejs glebokiej wiosce. w kazdym wiekszym miescie policja by go momentalnie zgarnela |
BULLITT fiat Kraków | 2006-09-16 19:07:09
nooo NY to globalna wioska ... skad wiesz ze sa 2 maluchy zarejestrowane ? bo tylko o 2 slyszales ? i skoro fiaty 500 moga byc zarejestrowane i jezdzic to czemu malce nie moga ? [ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-09-16 19:08:35 ] |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2006-09-16 19:14:45
bo slyszalem te dane parokrotnie od ludzi zupelnie ze soba niezwiazanych wiec cos w tym musi byc. i mowie ci jak jest z tym maluchem ktory jest w illinois. nawet normalne europejskie auto nie zostanie dopuszczone do ruchu w stanach dopoki nie zostanie "znaturalizowane" i bedzie spelnialo tamtejsze wymogi chocby pod wzgledem swiatel. wiec moze maluch faceta z NY zostal poddany takiej "naturalizacji". nie wiem za bardzo o co sie tak rzucasz. ublizylem Ci w jakigolwiek sposob? wyluzuj troche bo nerwica moze czlowieka wykonczyc |
BULLITT fiat Kraków | 2006-09-16 19:23:30 ja sie nie rzucam i Ci nie ublizam tylko nie lubie jak ktos glupoty opowiada zaslyszane. W PL tez jest taka mania "Panie sa tylko 3 w polsce" ..teraz jest taka sytuacja na allegro ..koles wystawia renault 15 "3 w Polsce" a juz na samym allegro sa 4 i tak wlasnie jest z tymi glupimi gadkami . NIGDY nie bedziesz mial pewnosci ( chyba ze bedziesz mial dostep do bazy zarejestrowanych samochodow ) ile faktycznie jest tam aut dopusczonych do ruchu. Z tego co pamietam FIAT sprzedal oficjalnie ok 180 samochodow do usa w dawnych czasach..a ile jeszcze bylo nieoficjalnie sprowadzonych ?? na amerykanskich aukcjach przewijaja sie czasami maluchy i sam ich widzialem przynajmniej z 5 dopuszczonych do ruchu. Nie mam pojecia na czym polega tam "dostosowanie" do ich wymogow ..ale fakt jest faktem ze byly w normalnym uzytku. |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2006-09-16 19:27:09 Może je rejestrowali jako wózki sklepowe
|
BULLITT fiat Kraków | 2006-09-16 19:28:46
nie ..ale nie wiem czy maluch tego kolesia z NY nie jest jako motorower zarejestrowany ( byc moze mi sie przysnilo albo cos pokrecilem ) zapytam ojca jak nie zapomne PSmalec w usa nie wyglada na takiego co by stal i nie jezdzil [ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-09-16 19:43:51 ] |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2006-09-16 19:49:02
nie mowie ze mi ublizasz tylko pytam czy ja Ci ublizylem ze sie tak rzucasz no ale nie wazne
co do tych danych to pochodza z roznych zrodel, co prawda niepewnych ale moga byc wiarygodne i co najwazniejsze wszedzie powtarza sie ta sama liczba. Moze chodzilo o cos bardziej precyzyjnego typu maluchy zarejestrowane w oryginalnym stanie czy cos. nie wiem. w kazdym razie pojawilo sie to w ktorejs dyskusji jakis czas temu tutaj na forum, a ja slyszalem o tym w ameryce od dwoch panow, z ktorych jeden twierdzil ze swego czasu w telewizji polonijnej byl program jakis i w tym programie padla taka liczba, a drugi pan twierdzil ze z kolei dosc dawno temu owe 2 maluchy pojawiily sie razem gdzies na zlocie czy czyms podobnym razem i wtedy rowniez padlo stwierdzenie ze to sa jedyne 2 maluchy zarejestrowane legalnie w stanach. na ile sa to prawdziwe i oddajace wlasciwy stan rzeczy informacje nie jestem wstanie powiedziec no ale chyba nie jest to przypadkowy zbieg okolicznosci |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2006-09-16 19:51:23
i nawet na polskich blachach...wszystko standardowe z tego co widze, moze dlatego nie przerejestrowany. taki maluch sie nie liczy |
BULLITT fiat Kraków | 2006-09-16 19:57:25
Dlaczego sie nie liczy ? jest w usa przeciez :| |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2006-09-16 20:00:00 po przyczepiles sie do tego:
a tu wyraznie pisze o legalnie ZAREJESTROWANYCH W USA a nie tylko przebywajacych na polskich blachach maluchach
a tak swoja droga moze ktos gdzies dorwie fotki tych kaszli bo jak bylem w stanach to szukalem fotek tego z illinois i nie moglem znalezc. jak ktos ma niech zapoda |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-09-16 20:13:04 ten maluch jest z dzielnicy obok tej na ktorej mieszkalem moze jeszcze koles go ma i go obczaje |
Karol13 Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2006-09-16 22:03:00 Na blachach z Ilinois jest jeden kaszel, posiada go ktos z polonii kiedys o nich był program o festynie na 1 maja i koles podobno nim tylko raz do roku jedzi rocznik to 79 czy jakos tak...
wiem jeszcze ze kiedys jedne poszedł na aukcji w jakims domu aukcyjnym za 5500 $ W chicago mieszka facet (nie wiem moze ten z fotek z góry) kupije fiaty 500 bo płaci za nich 50% składek za ubezpieczenia i ma jeszcze znizki na podatek drogowy czy jak to sie tam nazywa. [ dane ze starego Moto Magazynu chyba nawet z roku 1995 - ale nie jestem pewien) a ile ich jest (126) to sie nie dowiemy. |
kabul F&F Sympatyk Corolla E11 Club Tropicana | 2006-09-16 23:40:31 mialem fotke ale gdzies mi wcielo pomaranczowego eleganta na amerykanskich blachach stojacego na amerykanskiej drodze... |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-09-17 00:06:49 co musi miec kaszel zeby zostac znaturalizowany? wzmocnienia w drzwiach i zderzakach i co jeszcze?
apropo ilosci maluchów to mysle ze ludzie ktorzy sprowadzili malucha do usa to napewno maja informacje o innych polakach ktorzy zrobili to samo. przeciez nikt nie sprowadza kaszla do ny po to zeby nim jezdzic na codzien... |
BULLITT fiat Kraków | 2006-09-17 00:15:36
Sa polacy i polacy ) czesto jest tak ze jedni za drugimi nie przepadaja , ale tak czy siak mysle ze jest tego stosunkowo niewiele ...mniej niz 10 ... nie wiem tez czy sie przerabia cos poza swiatlami.
[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-09-17 00:17:24 ] |