Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
klema_young SYMPATYCZNY GOŚĆ lada samara 2199 sedan Częstochowa | 2006-07-04 15:27:46 Witam. Od pewnego czasu mam kłopot z wrzuceniem wstecznego. Towarzyszy temu prawie zawsze zgrzyt, chyba,że silnik jest zimny, wtedy nie zawsze. Olej nowy 20W50 i nic to nie dało. Lepiej trochę jest jak prowadzę lewarek cały czas ciągnąc lekko w lewo. Czy może to być skutkiem zużycia sprzęgła? Czasami podszarpuje przy przejściu z I na II. Sprzęgło bierze wysoko, może nawet zbyt wysoko. Ale ktoś mi powiedział, że po poluzowaniu może być tylko gorzej. Poradżcie co robić? Pozdr. |
![]() Huey KASIARZ BYŁA KOLOROWA SAMARK ... Gdynia | 2006-07-04 19:34:47 Co do sprzęgła - zbliża się nieuchronny jego koniec
co do skrzyni - raczej masz walnięty sychnonizator, przy okazji ciekawostka: dlaczego w samarach niemal zawsze najpierw idzie wsteczny i II ( ja miałem tak w starej skrzyni i miało to jeszcze kilku znanych mi samarowiczów |
![]() Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2006-07-05 00:31:44 mi też najpierw padal na II biegu a potem na wstecznym synchornizator... |
klema_young SYMPATYCZNY GOŚĆ lada samara 2199 sedan Częstochowa | 2006-07-05 12:25:41 Dzięki. Czyli czeka mnie kompleksowy remont skrzyni, czy tylko synchronizatory? W jakim przedziale cenowym powinno się to zmieścić? Pozdr. |
![]() Yanosik ŁADZIARZ Lanos Schneidemühl | 2006-07-05 13:10:23 W Tamarze wsteczny jest synchronizowany? ![]() Faktem jest, że synchronizator II pada najszybciej. |