[126]Otwory technologiczne w bloku.Jak wykręcić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No więć tak zachciało się nam tamperatury oleju.Czujnik ma być wkręcony w otwór nad aparatem.Ale niestety te śrubki aluminiowe się poobrabiały i nie ma jak tego wykręcić.Co proponujecie??

TORX lub tez przez coniektórych nazywany gwiazdką. Wbić taki by to niało ręce i nogi i wykręcić podobnie jak Hex'em (sześciokątem).

tylko że tam już nie ma zabardzo wco wbić;/

a ten otwor wchodzi w jakas galerie olejowa czy cos? jak by cos zostalo to mozna by dospawac cos do tego i odkrecic ale jezeli ta srubka jest aluminiowa to ciezka sprawa

ładujesz jak najwiekszego torxa mlotkiem tam i krecisz....a jak nie to rozwierć

Cytat:
2006-06-28 22:26:57, jaqo pisze:
a ten otwor wchodzi w jakas galerie olejowa czy cos? jak by cos zostalo to mozna by dospawac cos do tego i odkrecic ale jezeli ta srubka jest aluminiowa to ciezka sprawa

wchodzi w kanał który doprowadza olej do klawiatury

albo wielki plaski srubokret i mlotkiem tak zeby sie wcial w alu

zniszczysz caly blok jak zaczniesz kombinowac.jest wiele metod umieszczenia czujnika temperatury to akurat umysliliscie sobie ten otwor?

Cytat:
2006-06-28 22:27:34, 3zeR_MDS pisze:
ładujesz jak najwiekszego torxa mlotkiem tam i krecisz....a jak nie to rozwierć

a jak rozwierce to opiłki mi wpadną w kanał;/
Cytat:
2006-06-28 22:31:06, Poochaty pisze:
zniszczysz caly blok jak zaczniesz kombinowac.jest wiele metod umieszczenia czujnika temperatury to akurat umysliliscie sobie ten otwor?

no tak bo tam jest najlepiej , jeszcze jest drugi otwór który narazie się tylko obrobił.
Cytat:
2006-06-28 22:30:15, 3zeR_MDS pisze:
albo wielki plaski srubokret i mlotkiem tak zeby sie wcial w alu

ta śrubka jest tak krucha że lekko pukniesz i się łamie;/

[ wiadomość edytowana przez: mateuszc dnia 2006-06-28 22:33:32 ]

Cytat:
2006-06-28 22:31:06, Poochaty pisze:

bo ten otwor jest git ewentualnie moze byc drugi przy pokrywie rozrzadu

tego nigdy po latach nie odkrecisz.to jest zakrecone alu w alu,zroslo sie juz tak ze predzej wydlubiesz dziure niz sie do niej dostaniesz.to juz predzej nawierc to i nagwintuj

Cytat:
2006-06-28 22:36:53, Poochaty pisze:
tego nigdy po latach nie odkrecisz.to jest zakrecone alu w alu,zroslo sie juz tak ze predzej wydlubiesz dziure niz sie do niej dostaniesz.to juz predzej nawierc to i nagwintuj

ale ten blok jest nowy przejechane na nim ~250km
a w starym bloku z 85r. puściło odrazu

[ wiadomość edytowana przez: mateuszc dnia 2006-06-28 22:39:42 ]

Cytat:
2006-06-28 22:36:53, Poochaty pisze:

u mnie to bylo nieodkrecane od 87ego i puscilo od kopa

a u mnie w nowym bloku ktory jeszcze nawet nie byl jezdzony rozwalilem srube.chcesz to kombinuj,ale skoro nie puscilo od razu to chyba logiczne ze rozwalajac coraz bardziej srube nic nie wskurasz

hmm pomysl niezly z tym miejscem. najlatwiej rozwiercic ale to jest rownoznaczne z plukaniem kanalow czyli rozbieraniem silnika. hmm. moze jakis spawacz od alu pomoze? ze stalowymi srubkami to tak mozna z tym nie wiem. Zawsze zostaje Ci zrobic trojnik przy czujniku cisnienia

Cytat:
Zawsze zostaje Ci zrobic trojnik przy czujniku cisnienia

to dopiero babranie w gównie jest. ja tam mam oryginalny trojnik z poloneza z bączkiem do wskaznika cisnienia oleju i jest git, ale czujnika temp tam nie wsadzisz, a musisz jeszcze miec gdzies czujnik od kontrolki cisnienia oleju. ja mam to wsadzone w ten otwor nad aparatem zaplonowym po uprzednim stoczeniu czujnika z 16 na 12 mm i nagwintowaniu i jest git, pieknie dziala

Cytat:
2006-06-28 23:21:21, 3zeR_MDS pisze:
to dopiero babranie w gównie jest. ja tam mam oryginalny trojnik z poloneza z bączkiem do wskaznika cisnienia oleju i jest git, ale czujnika temp tam nie wsadzisz, a musisz jeszcze miec gdzies czujnik od kontrolki cisnienia oleju. ja mam to wsadzone w ten otwor nad aparatem zaplonowym po uprzednim stoczeniu czujnika z 16 na 12 mm i nagwintowaniu i jest git, pieknie dziala

ja wiem ze tam lepiej ale jak nie chce rozbierac silnika a inaczej mu sie nie uda...
Wlasnie myslalem o tym trojniku z polda u siebie, czemu czujnika temp tam nie wsadze? nie wiem jeszcze jak wygladaja czujniki bo dopiero kupilem zegary i jeszcze nie doszly

jak cos to mam blok tanio do sprzedania

Cytat:
2006-06-28 23:47:45, CEHU pisze:
jak cos to mam blok tanio do sprzedania

haha ale mu dobrze zyczysz

ja źle nie życze ale jak mu się nie powiedzie...