[126p] 500m bez chlodzenia / olej sie moze przeterminowac?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Ostatnio przejechalem 500m po zerwaniu paska (bylem pod domem, wiec doszedlem do wniosku ze dojade jeszcze te dwie ulice dalej pod dom)... Pytanie jest takie czy taka odleglosc bez chlodzenia to jeszcze spoko czy juz bardzo duzo i cos sie moglo podziac?

I drugie pytanie - czy olej moze sie przeterminowac? Znalazlem ostatnio pare puszek Elf'a, tylko ze maja z 5 lat, pytanie czy to jeszcze dobre?

Lapek

P.S. W ogolnym i bez szukania ale potrzebuje ASAP odpowiedzi

Na opakowaniu oleju zazwyczaj jest napisane ile jest przydatny do uzycia, 3 lata bodajze, ale to moze zalezy od producenta ;P
500m bez chlodzenia to nic. Kiedys kjs konczylem (bodajze 2 proby) bez paska, bo lozyska w alternatorze siadly i go sciagnalem.

Ja miałem zalany olej z lat 80" hehe ostatnio i dawał rade wiec sie nie przejmooj ! Co do paska to miałem to samo tyle ze przejechałem ok 2 km !! powoli zatrzymoojac sie co jakis czas i dao rade bez zmiany oleju

ps. jak tam moje RACELANDy sie sprawuja ?

ja bez paska przjechalem 17km i nic a olej to olej sie juz jeździło na oleju do pieczenie więc lej chłopie lej

jak rozwaliłem wiatrak i przy okazji alternator to jechałem przez pół poznania do domu i nawet na światłach stałem, daje rade, kumpel tak kiedyś przejechał w nocy ponad 20km i to jeszcze przy ostrej jeździe bo zapalił postojówki jechał za jakimś gościem. Tylko wtedy to było jakoś zimą