Przewód ciśnieniowy ZF

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie i Panie,
potrzebuje pilnie przewodów do wspomagania!
Niestety nigdzie w sklepach nie znalazłem (w jednym jest od JKC i to za 90 zł).
Przewód ciśneiniowy od ZFa ma dwie końcówki oczkowe.
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... moze jakiś szrot (jak patrze na cene )
a ostatecznie jakiś sklep.

Dlaczego ZF? No bo do DOHca jest pompa ZF, a zdjałem ją ze 131 wiec przewody nie pasują do przekładni poldkowej!

Proponuję poszukać kogoś kto zakuwa przewody hydrauliczne. Na pewno będzie miał odpowiednie końcówki. Cena to około 5 zł za 1 końcówkę i koło 5 za zakucie. Nie wiem ile kosztuje przewód.

Cytat:
2006-07-03 19:26:49, Cyneq pisze:
Panowie i Panie, potrzebuje pilnie przewodów do wspomagania! Niestety nigdzie w sklepach nie znalazłem (w jednym jest od JKC i to za 90 zł). Przewód ciśneiniowy od ZFa ma dwie końcówki oczkowe. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... moze jakiś szrot (jak patrze na cene ) a ostatecznie jakiś sklep. Dlaczego ZF? No bo do DOHca jest pompa ZF, a zdjałem ją ze 131 wiec przewody nie pasują do przekładni poldkowej!

pochwalilbys sie jak rozbierasz takie wypasione 131....

Cytat:
2006-07-03 20:53:13, kosa131 pisze:
pochwalilbys sie jak rozbierasz takie wypasione 131....

He, jeszcze kiere sobie wziąłem.
I zastanawiam się czy się drogówka może przyczepić że mam taką w poldzie.
A furę szabrowałem u jednego kolegi, jak będzię chciał to on się pochwali
Aha, miejsce gdzie robią końcówki to znam, robili mi tam do hamulców, myślicie że takie oczkowe też w takich miejscach robią? Przecież tamtą się tylko nakłada, a potem zagniata przewód, a ta oczkowa to chyba jakoś inaczej technologicznie jest montowana. Chyba??

pojedz do zakładu który robi , naprawia przewody wysokich ciśnień (hydraulika maszyn budowlanych).