Świece i kable wysokiego napięcia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie świece są najlepsze do Espero LPG.

Mam na oku świece Brisk (60zł za 4 szt) podobno najlepsze albo NGK czy jakoś tak.

Ile mniej wiecej kosztuje wymiana Kabli WN

Witaj. NGK V-Line sa jednymi z lepszych a co do wymiany to koszt oscyluje w okolicach 0 PLN i kilka minut czasu (przeciez to sie samemu robi !!) nic trudnego pozdr

Witaj,
Co do świec zdania sa bardzo podzielone. Tak więc należy wybarć wedle własnego uznania. Z reguły jeździ się albo na NGK nr 2
V-Line, lub na Championach OE 006 RN9YC - cena tych świec oscyluje w granicach 45 może 50 PLN,,,,zalezy od sklepu.
Co sią Zaś tyczy Kabnli WN to jeżdżę na Polskich z Ełku (65 PLN za komplet).
Kable i świece możesz wymienić Sam(a jeśli już chcesz jechać z tym do mechanika, to kwota wymiany może oscylować od 20 PLN w górę),,,,,,,,przynajmniej ja tak uczyniłam wymieniłam te częsci Sama.
Pozdrawiam
Kiniusia

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-21 13:49:04 ]

Koleś cały czas wystawia świece na allegro, a tu masz stronkę:
http://www.ngk.prv.pl/

ciekawe dlaczego na tej stronce nie ma Espero?

Cytat:
2005-06-21 13:22:10, stanko206 pisze:
Jakie świece są najlepsze do Espero LPG. Mam na oku świece Brisk (60zł za 4 szt) podobno najlepsze albo NGK czy jakoś tak. Ile mniej wiecej kosztuje wymiana Kabli WN

Aaa, co do świec, to zależy też czy jeździsz na gazie....czy tylko na benzynie

Na gazie cały czas

Mam gaz, jeździłem na NGK, później wymieniłem na Iskry do gazu i też jestem zadowolony...

NGK V-line(50-65zł) -swiece... niekoniecznie gazowe.. ja mam zwykle i smigam juz 40tysiaków
Kable tylko SENTECH(70-80zł) polskie są tez dobre.. ale nienadlugo.. w ub. roku wymienilem na JAN-MORy i juz sie poszly pasac...

Czarek .A podobno świece wymienia się co 10 tyś przy gazie

Cytat:
2005-06-21 22:36:18, Czarek_Rej pisze:
NGK V-line(50-65zł) -swiece... niekoniecznie gazowe.. ja mam zwykle i smigam juz 40tysiaków :: Kable tylko SENTECH(70-80zł) polskie są tez dobre.. ale nienadlugo.. w ub. roku wymienilem na JAN-MORy i juz sie poszly pasac...

Czaruś...nie ściemniaj i się przyznaj ! ...40kkm masz na świeczkach bo....."zaspawały" Ci się w gniazdach i odkręcić nie umiesz! (dla niewtajemniczonych: SERIO piszę :: )

a teraz konkret: NGK V-line (nie ma chyba NGK dedykowanych do LPG na gazie spokojnie można eksploatować min.20kkm ....a kable...już kilka razy pisałem: wg mnie bardzo dobre w swojej cenie (ok.90zł) wg opinii grupy i sprzedawców i mechaników to TESLA ::

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-06-22 13:56:31 ]

A świece na PB się wymienia wogóle? Bo póki auto jeździ normalnie to po co się ich tykać.

A co powiesz na to Ze moje Boshe nakręciły juz 40 tyś km.. Kable Sentech również. Na razie nie wygląda żeby to trzeba było jeszcze zmieniać. JAzda na LPG oczywiście. TAk narzekają na Boshe a tu niespodzianka

zrobilem 65tyś na brisk premium i 100tys na przewodach niepamietam jakich....ale dyskoteki pod macha niemam!
ale jezdze tylko na BP....

Cytat:
2005-06-27 11:37:03, wolczan pisze:
zrobilem 65tyś na brisk premium i 100tys na przewodach niepamietam jakich....ale dyskoteki pod macha niemam! ale jezdze tylko na BP....

..tylko na BP czy tylko na "Pb" ???? bo szyk literek zmienia całkowicie postać rzeczy !

co do świec.....Brisk Premium /wg zaleceń producenta/ mają trwałość 20kkm (seria ZC/ZS i seria TXS) lub 30kkm seria LGS !!...zawsze można dobić trochę kilometrów ale 65 kkm !! .....albo jesteś farciarzem albo....sknerą

Pozdrawiam Seredecznie z Katowic!

Panowie jak można lekko i bezpiecznie odkręcić te świeczki, chyba się zaspawały w środku a nie chciałbym pozrywać tych gwińcików

Cytat:
2005-06-27 12:35:22, stanko206 pisze:
Panowie jak można lekko i bezpiecznie odkręcić te świeczki, chyba się zaspawały w środku a nie chciałbym pozrywać tych gwińcików

Zalej CocaColą. Poważnie. I po 15 min spróbuj jeszcze raz...

Navi, czy Ty chcesz mnie wysłać z powrotem do malucha??? poważnie pytam

Cytat:
2005-06-27 12:45:52, stanko206 pisze:
Navi, czy Ty chcesz mnie wysłać z powrotem do malucha??? poważnie pytam

Stanko!......Navi jest poważnym człowiekiem....POWAŻNIE!

Spróbuj tego co napisał ....POWAŻNIE

Pozdrowionka z Katowic

Tak po prosty odpiąć kable i nalać do środka pare łyków pepsi albo coli???? straszna perspektywa. A może bezpieczniej było by jakiegoś WD40 albo cuś w tym stylu. Nie żebym wam nie ufał, bo znacie się na pewno bardziej ode mnie, ale chyba nie dam rady do mojego autka wlać takiego syfu jak cola czy pepsi nawet ja tego nie pije, wódka piwko czemu nie