Opel omega A 3,0 24V problem z pompą paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukam pomocy moje omega odmowiła posłuszenstwa silnik jak w tytule bez gazu. A wiec tak zatankowałem benzyny jade nagle auto zaczyna tak na chwilke przerywac , zajechałem do domu postawilem auto jescze odpalilem na obroty juz sie nie wkrecił i po paru sekundach zgasljuz nie odpalil. No wiec dochodzimy co sie stalo pierwsze stwierdzenie padła pompa paliwa akumulator w kanał pompe pod akumulator działa bez problemów samochod odpala takze, oczywiscie z podłaczonym akumulatorem na krótko pod pompe. Sprawdzamy dalej nie ma prądu na pompie bezpiecznik ok przegląd przekaznikow takze wszystko niby ok . odłaczam akumulator od pompy podłanczam kable od pompy i wszystko nagle działa. Po trzech dniach sytuacja sie powtarza . Narazie nic nie robiłem zeby ją odpalic. Pytania: ktory przekaznik w omedze odpowiada za pompe paliwa , jak nie przekaznik to co to moze byc innego

Przez analogię do 2.0
Skrzynka bezpieczników za lewym kielichem pod maską z przodu.
Przekaźnik nr.1 w lewym górnym rogu.

Pompa paliwa
Do sierpnia 1988 roku pompa paliwa była montowana pod podłogą obok zbiornika paliwa. Od września 1988 roku pompę przeniesiono do zbiornika paliwa.
Przekaźnik pompy paliwa jest umieszczony w komorze silnika za mocowaniem lewego amortyzatora.
- Jeżeli pompa nie pracuje, sprawdzić odpowiedni bezpiecznik.
- Jeżeli bezpiecznik jest sprawny, wyciągnąć przekaźnik pompy i zewrzeć styki ,,30" oraz ,,87B".
Podjęcie przez pompę pracy oznacza, że jest uszkodzony przekaźnik.
W innym przypadku sprawdzić ciągłość obwodu zasilania pompy.
Jeżeli nie stwierdzi się przerwy w przewodach, wymienić pompę.

Ja stawiam na zaśniedziałe styki na przewodach lub w gnieździe przekaźnika.

Bezpiecznik ma nr.16

Dzięki bardzo za podpowiedz, usterka naprawiona co sie okazało omesia miała alarm z odcieciem pompki paliwowej czyli na kablu od pompki byly wcinka od alarmu zlutowałem kable jak szly w orginale i jak narazie wszystko jest tip top