| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-07-05 18:55:47 membrany w reduktorze??
a układ zapłonowy sprawdzałeś?? czasem wymiana kopułki zmienia auto nie do poznania... a nawet nie do warszawy ;d pzdr |
p3nny opoczno | 2006-07-05 23:04:05 hmmm mozesz wyjasnic o ktora kopulke chodzi??
nadmieniam ze mechanik ze mnie lichy wiec pyttam |
p3nny opoczno | 2006-07-05 23:16:31 ale mowisz o ukladzie zaplonowym ale dlaczego bo przeciez na benzynie pali elegancko i trzyma obroty super |
Grzesiek TOYOTA FRIEND ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-07-05 23:33:03 gaz jest bardzo wrażliwy na wszelkie nieprawidłowości układu zapłonowego
świecie,kable,kopułka,cewka itd jak to masz sprawne wtedy dopiero nalezy się wybierać np na regulacje instalacji napisz jaką masz instalację piszesz,że zmieniony filtr gazowy, a po wymianie regulowane? |
Grzesiek TOYOTA FRIEND ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-07-05 23:59:14 a co ma zapłon do ciśnienia w cylindrach?
ciśnienie trzymają zawory i pierscienie przy gazie trzeba pilnowac zapłonu, filtra powietrza i gazu no i regulacje co jakiś czas jeśli któryś z tych elementów będzie niesprawny to będą kłopoty z gazem |
Nerka Carina E Pruszków | 2006-07-07 19:00:58 U mnie po wymianie filtra powietrza od razu po przełączeniu na gaz gasła. Po prostu była wyregulowana na starym, przytkanym filtrze. Po założeniu nowego mieszanka zawierała zbyt dużo powietrza i stąd problem. Po regulacji instalki jak ręką odjął. Być może miałeś przytkany filtr gazu i teraz zalewa świece??? Generalnie taki ze mnie gazownik jak z koziej d**y trąba, ale tak na chłopski rozum...
pozdro [ wiadomość edytowana przez: Nerka dnia 2006-07-07 19:05:31 ] |
zaak Ave rzeszów | 2006-07-10 23:26:01 Witam
Miałem dokladnie takie same objawy jak Ty. Nie było szans na jazde na zimnym silniku. Pozostawała tylko benzyna do momentu rozgrzania silnika a i potem dziwne rzeczy się działy z obrotami. Co się okazało. Miałem juz mocno leciwy reduktor. Wymieniłem na nowy bo dostałem dobrą cenę i jak ręką odjął. Auto dostało niesamowitego kopa i spalanie spadło a co najważniejsze nie ma problemu z przejściem na gaz na zimnym silniku. Ponoć przy zniszczonym reduktorze gaz skrapla sie w przewodach i dławi silnik. Poza tym silnik krokowy otwiera sie na max i silnik dostaje za bogata mieszanke i stąd te problemy. Polecam wymiane reduktora albo zestaw naprawczy. Daj znac czy pomogło. Pozdrawiam serdecznie Zdzichu |
profesorr TOYOTA DRIVER landcruiser ,coro ... okolice brzeska | 2006-07-10 23:57:21 po prostu po około 3 latach gumowe membramy w reduktorze tracą elastyczność i póki nie rozgrzeją sie nie pracują prawidłowo |