Przymocowanie WOOFERA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem może banalny, ale jednak. Mam tube JBL BTX 250 która ma na dole (jak i u góry) stalowe rury, do których to mocuje się zaczepy (obejmy) i przytwierdza do podłogi w bagażniku i tu moje pytania:

1) Czy uchwyty mogą być tylko z jednej strony? Nie będzie się przewracała tuba?

2) Jak mam przykręcić mocowania do podłoża? Przez ten materiał, którym jest wyłożony bagażnik do metalu? Czy jest jakiś inny sposób?

Z góry dzięki za odp...

up

Nie wiem jak dokładnie wygląda konstrukcja tych zaczepów.
U siebie mam przyszyte mocną nicią do wykładziny bagażnika pasy które trzymają. Nie są one idealne bo dopuszczają pewien stopień przesuwania się ale mi to nie przeszkadza.
Ja bym przyczepił te uchwyty do wykładziny żeby nie psuć karoserii auta.

No własnie oto mi chodzi, żeby nie robić dzir w karoseri, bo potem zacznie rdzewieć. Zaczepy wyglądają tak, że na przykręcenie są 4 otwory w narożnikach. A na środku jest taka "łapa" która przytrzymuje rurę od tuby...

Zrob 2 dziury w metalowej czesci oparcia siedzen. Jedna na gorze druga na dole. Wkrec tam takie haczyki zakonczone gwintem - do kupienia w sklepie z art. metalowymi.
Pozniej juz tylko taka guma z haczykami jak do bagaznika rowerowego. Jak kupisz taka elastyczna to pewnie bedziesz mogl ja 2 razy odwinac suba. Jezeli jeden taki zestaw nie pomaga to stosujesz drugi z przeciwnej strony suba.
Wizualnie to moze bez polotu jest ale dziala dobrze i latwo sie demotuje.
Pozdrawiam
Kamyk

popieram Kamykgdy-a :] tak samo zrobilismy u kumpla w jego MKV

Moim zdaniem nie najlepiej to będzie wyglądać przy takiej tubie jaką ja mam (te rurki będa przeszkadzać), ale dzięki za pomoc. Wydaje mi się, że przymocowanie zaczepów do wykładziny będzie lepsze...