Duze spalanie na sekwencji. Check engine.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hyundai Accent 1.5 beznyzna (sekcwencja AKME) - na benzynie do 10 litrow w miescie z klima, a poza miastem przy wolnej jazdzie 6,5 a ostrzej 8. Na gazie niestety zaczal mi bardzo duzo teraz w lato palic. Czy trasa czy miasto jak uzyje klimy to 12-13 litrow. Bez klimy okolo 11. Czy to jest normalne czy klania sie regulacja. Niewiem dlaczego tak duzo pali mi w trasie (jezdze okolo 120-140).

Aha jeszcze jedno nie moge sie pozbyc lampki check engine (ciagle sie swieci). Od pocztaku zapalala sie sporadycznie i gasla Natomiast od jakiego tysiaca km swieci sie ciagle nie wazne czy na gazie czy beznyznie. Na gazie przejechalem 11 tys. Przebieg ogolny to 35 tys.

Dzieki za pomoc.

Rada amatora:
jak jesteś cierpliwy to spróbuj jeżdzić tylko na benzynie (o ile się da) kilkanaście km i powinieneś zobaczyć jakąś (mniejszą lub większą) poprawę. Jeśli tak, to najprawdopodobniej nastawy emulacji do poprawki. Myślę, że to o to chodzi.
A jak nie da się jeżdzić to zrób reset kompa i jak znów się zacznie dziać to patrz powyżej.
Powodzenia!

Szpaaaak26! To jest sekwencjaaaaa! tu nie ma emulacji.

Być może rozwiazanie problemu świeci ci prosto w oczy. Sam napisałeś, że check daje po oczach. No czemu nie chcesz go posłuchać co ci powie?

Wszyscy reset i reset. To tak jakby na zęba brać przeciwbólowe zamiast iść zaplombować. Taki check to dobrodziejstwo a nie przeszkadzajka.

A może lambda kończy przedwczesnie żywot?

A może czas na regulacje instalki? (ciśnienie na reduktorze, offset, ponowna autoadaptacja)

Check!