Wymiana krzyżaków tylnych na wale

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jak w temacie. Mam luzy na krzyżakach na wale tych przy samym moście.
I moje pytanie jest takiejak do tego sie zabrać co rozkręcić. Bo zdjęcie wału to nie problem, ale jak go zdejme to co i jak aby je wymienić bo nigdy tego nie robiłem.

P.S. Pasują z dużego Fiata 125p??

Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: balwanekbuli dnia 2006-07-04 19:02:17 ]

wiesz co powiem ci jak to zrobie ja jezdze juz rok z wyjacymi kto ze mna jechał ten wie

żecz prosta muisz powyjmowac cązkami zegera wawleczki sprezyste krzyzaków, powyjmowac stare tulejki (bieznia łozysk), najlepiej jakims aluminiakiem je powybijac.
zakładanie odbywa sie zupełnie prosto bo w przecina strone do rozbiernia. najlepiej by było jeszce mieć jakoms ksiazke do łady bo krzyżak nie jest idealnym krzyzakiem symetrycznym ttylko jego srdek ciezkości jest lekko przesuniety (jest to widoczne jak sie przyjzysz - krzyz nie lezy w środku). musiosz tak samo włozyc nowy jak był stary !!!! bo zaraz ci wywyakli podpore wału po kilkudsiesieci kilometrach !!!!

Wielkie dzięki.
W piątek mam wypłate, kupuje ksiażke i jade do sklepu po cześci zostawie ok 200 - 250zł.
Cóż tak to jest jak sie kupuje autko używane. Teraz po przejżeniu wszystkiego wiem co jest do wymiany. Nie jest to jakaś tragedia ale kilka żeczy trzeba zrobić.

Pozdrawiam i dzieki.