MotoNews.pl
10 E34 - przerywa i gaśnie (160034/0) - PT

E34 - przerywa i gaśnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Kłopoty w/w zaczeły się jakiś czas temu i występują bardzo nieregularnie. Czasem zdarza się, że podczas jazdy zaczyna szarpać i gasnąć jakby palił nie na 6 a na 3/4 cylindry. Muli go tak przez ileś tam minut - bez znaczenia czy przełączę się na gaz czy na benzynę. Przeważnie kończy się to po depnięciu i przytrzymaniu pedała gazu do końca. Następuje wtedy jakby "odetkanie" i zrywa się z dużym przyspieszeniem. Po tym wszystkim chodzi super. Czego tu się przyczepić ? - komputer, przewody, świece, wtryski(ale chyba nie skoro odłączam wtryski benz. i przełączam na gaz) Mam instalację gazową z pełnym wtryskiem do E34 525 z 95r.
Czy ktoś miał podobny problem?

dzięki za ewentualne odpowiedzi.

zwkrz

ja miałem też podobny problem ale na benzynie jeźdze nie mam gazu.Problemem były świece, które jak mechanik powiedział że już przepuszczały olej czy coś, że nie było pełnej iskry i go muliło.Po wymianie na nowe BERU!! jest bajeczka.Polecam zdiagnozować układ zapłonowy-fajko świece..czy tam nigdzie nie leje

Cytat:
2006-09-22 11:52:18, kosmat pisze:
.Po wymianie na nowe BERU!! jest bajeczka.Polecam zdiagnozować układ zapłonowy-fajko świece..czy tam nigdzie nie leje

dzięki, musze rozejrzeć się za BERU

polecam allegro.pl

A ja autopunkt w wrocławiu...

Daję namiary na Autopunkt i polecam:

ul. Krakowska 127 50-428 Wrocław
tel/fax 071 34 00 480

e-mail: auto-punkt@op.pl[addsig]

Cytat:
2006-09-22 21:50:35, mibhell pisze:
A ja autopunkt w wrocławiu...

Chwalą warsztat na Partyzanckiej w Opolu,tylko ciężko się dopchać.