Silnik 1.1 w bisie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy do bisa da sie włozyć 1.1 z ccs?

Wszystko sie da. I wszystko zalezy od tego ile kasy chcesz na to posieicic....

Ale czy tam pod bagaznikiem zmiesci sie?

gdzies czytalem o kolesiu ktory cos takiego zrobil - mial jakies problemy z rejestracja ale w koncu mu sie udalo. co i jak dokladnie to teraz nie pamietam, ale chyba to bylo na stronie F&F, ale nie dam za to glowy.

Cytat:
2003-07-06 11:55:38, ANDRZEY pisze:
Ale czy tam pod bagaznikiem zmiesci sie?

Zdecydowanie nie. Mam taki silnik u siebie w malcu i jest on dosc wysoki. Mozna byloby co prawda zmienic puszke filtra powietrza na kopulke z palio, ale obnizyloby go to o jakies 5-6cm. W wersji orginalnej nie miesci sie nawet pod airbox, czyli ten tunel, ktorym w orginale leci powietrze do smoka. Ja mam go wyciety juz dawno. W bisie wiec pod podloge bagaznika na pewno nie wejdzie. Moze zmiesci sie pod polke, ale wtedy rzeczywiscie moga yc problemy z rejestracja. W koncu komora silnika mui byc trwale oddzielona od kabiny pasazerow.... Takie przynajmniej jest moje - zdroworozsadkowe - zdanie.

andrzey, jeździ u nas w łodzi bis z 1100.

O - nice - respect dla konstruktora. A widziales moze jak ten silnik jest zamocowany w tym samochodzie? Chlodnica zostala z tylu?

nie znalazłem nic na temat 903 z cc w budzie BIS, z tego co wiem 903 jest kapke niższy od 1.1 ale podejżewam że i tak się nie zmieści tak jak powinien.
Jakby ktoś miał foto może jak wyglądają generalnie swapy w Budach z bisa (nie pokazywać Kazowego woza ) chodzi mi o swap na skrzyni 126p?
z góry dzięki!

Wiec silnik 1.1 powinien się zmieścić, jeżeli 1.0 z UNO do mojego BISa wlazł i wystaje tylko poduszka od zawieszenia silnika to jest got. Niestety narazie nie mam fotek, ponieważ nie mam cyfróweczki,a po za tym jest przed malowaniem i brzydko wygląda . Na początku przysżłego tygodnia będzie pomalowany i poskładany i bede miał cyfróweczke wiec porobie fotki i powstawiam jak to ja crobiłem i jak mam zawieszony silnik,bo to przecież generalnie chodzi. Chłodnicy nie zostawiłem ztyłu ponieważ silnik by się grzał, chłodnica jest na przedzie auta jak w każdym Swapie. Z rejestracją też jeszcze nie wiem do końca bo dopiero zaczynam.

Pozdrawiam

P.S.
W przyszłym tygodniu wrzuce foty jak się uda czekajcie Cierpliwie.

No to ja jestem mocno zainteresowany fotami bo przymierzam się ze swapem swojego Bisa na 1.1 od sejo. Wiem, że go nie upchnę pod pokrywą bagażnika. Nie chcę nim szorować po ziemi dlatego prawdopodobnie zabuduję tył na wysokości półki i postaram się całość odpowiednio wygłuszyć.

Jestem bardzo ciekaw mocowania i wszystkich szczegółów związanych z tym 1.1 w bisie! Jeśli można prosić o jakiś kontakt do tego człowieka...