Chrysler Voyager automaty tylko do tyłu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witajcie!

kupiełm niedawno auto Chryslera Voyagera 3,3 automat 4 biegowy, wyminielem wszytkie płyny łącznie z olejem w skrzyni biegów, filtrami itp. od tego momentu skrzynia nie przełącza biegów albo jezdzi na pierwszym albo czasami wcale nie moze ruszyc gdyz nawet tego biegu nie chce zalaczyc wtedy jest mozliwa bezproblemowa jazda tylko w tył . W moim miescie nie ma zadnego serwisu ktory by choc troszke naprowadził mnie co jest nie tak. Jedni mowią ze auto ma załączony awaryjny tryb skrzyni biegów i trzeba skasować tzw błędy w komputerze centralnym ale oczywiscie nikt nie posiada tego typu złącz serwisowych drudzy chca sie zabierac za regeneracje skrzyni biegów co oczywiscie jest drogie i nie zawsze skuteczne.

help

Ciut za mało wiedzy mam na temat amerykańskich aut. Mówisz, że to elekyroniczna skrzynka......, więc dobrze byłoby zczytać kompa na początek. Co do trybu awaryjnego, to większość skrzyn wrzuca yrzeci bieg i lampkę na desce rozdzielczej i tak jedzie .Wsteczny i trójka. Stało Ci się tak po wymiaie oleju? Pewnie spalona skrzynia była i koleś nalał specjałów żeby brykę opchnąć...... Przykra sprawa... No ale na początek trzeba zdiagnozować....

tylko wlasnie nikt nie ma albo nie ma pojecia jakie zlacze serwisowe jest w tym aucie...

Byłem w serwisie Boscha nawet ;]

Musisz szukać serwisu aut usa, tam są mechanicy z praktyką w usa(przynajmniej szefowie tych warsztatów) .Powinni Ci pomóc. Powodzenia.