Trzesie kiera przy hamowaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam ten problem od kupna mojej kochanej lady samarki. Robilem wszystko(tak mi sie przynajmniej wydaje) co tylko kwalifikowal sie do wymiany i moglo to powodowac. Objawy sa nastepujace: Przy jezdzie 40-80 gdy zaczynam lagodnie hamowac to kiera zaczyna sie tak trzesc jak by chciala wyskoczyc(samochod nie zaczyna sam skrecac, tylko kiera lata w dol i w gore). Jak zahamuje gwaltowniej to troche czuc te wstrzasy ale nie tak bardzo.Tak samo jest przy wiekszej predkosci - wstrzasy sa mniej wyczuwalne, ale mimo wszystko sa. Teraz najdziwniejsza rzecz: wstrzasy na kierownicy NIE zawsze wystepuja. Wydaje mi sie, ze zalerzy to od kaprysu samochodu. Nie przejmowal bym sie tym tak mocno, ale wstrzasy sa coraz mocniejsze. Teraz co wymienialem: nowe tarcze, nowe klocki, nowe sworznie zwrotnicy. Zawiecha - miodzio, na lozyskach zadnych luzow. Dzisiaj bylem na wywazaniu kol, kupilem nowe oponki... to wszystko co powymienialem. Czy masie jakies pomysly? bo mi sie juz skonczyly

a kolumna kierownicy? wszystko ok? a moze ci trzesie od bebnow z tylu bo sa jajowate , ale to chyab na kierownicy by sie nieczulo...

[ wiadomość edytowana przez: Koz3r dnia 2006-09-04 12:53:15 ]

a felgi są proste?wyważyć można nawet jajko,ale trzęść będzie.

a bebny sprawdzałes?? jasiowa samarka tez az cała latała

kolego sprawdz felgi wywazarka wywaza boczne bicie jak masz wzdluzne to bedzie sie tak dzialo szukalem poltorej roku mialem to samo i od wczoraj mam spokoj tylko musisz dac felgi do prostowania jak masz alumy albo kup nowe jak blaszanki