| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
profesorr TOYOTA DRIVER landcruiser ,coro ... okolice brzeska | 2006-07-07 09:38:40 najprościej to jak wałek rozrządu, jedna krzywka do zwrotnicy tam gdzie amor normalna i obracasz,jak pamiętam w monroe to wymyślili |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-07-07 11:35:37 moze im chodzi o kat pochylenia zwrotnicy ?
Na zbuierznosci to chyba ustawiają (W ASO nie o ile sie nie myle) |
pablisim Corolla Warszawa | 2006-07-10 14:08:40 Panowie,
wielkie dzięki za zainteresowanie tematem. Jestem już po naprawie. Okazało się, że przy standardowych śrubach, kąt nachylenia kół jest nieprawidłowy. Zastosowali więc zestaw naprawczy TOYOTY, czyli węższe śruby na których można było dokonać korekty kątów nachylenia kół (cokolwiek to znaczy, grunt że zapewnili iż naprawa jest zgodna z technologią i rekomendacją TOYOTy). Problem w tym, że objaw zmniejszył się ale nie do końca został usunięty. Na jeździe próbnej z diagnostą samochód nadal jechał prosto na równej drodze do momentu rozpoczęcia przyspieszania. Po dodaniu gazu zaczął zjeżdżać na prawo. Diagnosta wpadł na pomysł aby zamienić strony przednich opon. Po zamianie samochód zaczął podczas przyspieszania ściągać na lewo!!!! Może to jednak wina opon???? Dzisiaj jadę na ich sprawdzenie..... Dodatkowo we własnym zakresie sprawdziłem u rzeczoznawcy z PZMOT czy samochód nie był uszkodzony. Zbadał grubość lakieru oraz obejrzał samochód od spodu. Wszystko jest idealnie. Nie ma żadnych oznak uszkodzeń ani napraw.
Pozdrawiam, PB [ wiadomość edytowana przez: pablisim dnia 2006-07-10 14:09:37 ] |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2006-07-10 15:31:19 no to przynajmniej jakieś pozytywy
a ile taka przyjemność (zestaw naprawczy) kosztuje
|
Zawilczak TOYOTA DRIVER Avensis Wagon D4D Warszawa | 2006-07-10 22:06:40
Co za różnica, naprawa gwarancyjna więc pablisima nic |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2006-07-11 11:37:27
tak z ciekawości, gdzieś słyszałem, że jest to b.droga impreza, a ja jestem już po gwarancji ![]() |