[S]__[126p KLASYK]__

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do sprzedania mam fiata 126p klasyka z 77 roku

Historia auta do momentu zakupu przeze mnie:
Autko od października 77 roku miało jednego właściciela. Był nim starszy pan który używał go tylko do dojazdów na działkę i do kościoła i bardzo o niego dbał i stąd taki mały przebieg
No i oryginalny stan auta. Maluch całe swoje życie był garażowany, i regularnie serwisowany. Kupiłem go po śmierci właściciela od jego żony.

Historia auta od momentu zakupu(12.11.2004)
Kiedy go nabyłem auto miało ok. 58 tysięcy przebiegu(mam fotkę licznika ale nie na kompie) zrobiłem nim około 3 tysiące, piszę około bo dokładnie przy 60077 przestał działać licznik.
Auto za mojej kadencji nigdy nie jeździło po deszczu i używałem go rekreacyjnie w zeszłe lato. W październiku na zimę poszedł do stodoły gdzie przestał do 17 czerwca i był tylko odpalany co jakiś czas.Z napraw które wykonałem: Wymiana paru części w gaźniku, regulacja zaworów, no i założenie alternatora(prądnica jest ale nie ładowała, pewnie szczotki).

Stan auta na dziś:
Stan ogólny samochodu -bardzo dobry i nie bardzo dobry jak na ten wiek jak to się pisze na allegro tylko -bardzo dobry. Na uwagę zasługuje przede wszystkim jego oryginalny stan. Autko posiada poza paroma zaprawkami oryginalny 29 letni lakier w świetnym stanie. Na zdjęciach jest trochę ale nie polerowałem go żeby go nie usczuplać, to juz sobie zrobi nowy właściciel. Mechanicznie jest parę awarii :nie działają spryskiwacze, nie działa licznik zwrotnice mają niewielki luz ale są to drobiazgi i nawet eleganty z lat 90tych są w znacznie gorszym stanie. Tapicerka ideał bo auto ma pokrowce, jedynie do spawania rurka w jednym z przednich siedzeń. Blacharsko też jest super, nie ma żadnych elementów do wymiany jedynie niewielkie dziurki z tyłu na podszybiu i w progach. Podłoga idealna. Pogięte są zderzaki ale do auta dorzucam nowe oraz mnuuustwo innych niezwykle cennych elementów(patrz niżej). Stan pojazdu dobrze ilustrują zdjęciaAutko nie ma przeglądu ale jedynie dlatego że stało jak to już pisałem w stodole całą zimę.
Za dopłatą 100zł mogę zrobić. Ubezpieczenie do 1 lipca pierwsza rata.

Powód i uwagi co do sprzedaży :
Sprzedaję autko naprawdę z ciężkim sercem bo kosztowało mnie bardzo wiele wyrzeczeń (jestem studentem),nie mówiąc już o kosztach, ale niestety nie stać mnie na dalsze utrzymanie w takim stanie auta. Po prostu nie mam do tego warunków bo nie mam garażu. UWAGA:Auta nie sprzedaję po to żeby ktoś nim pojeździł 2 lata i go wyzłomował! Sprzedaję dla tego żeby jeżeli ja nie mam możliwości to ktoś inny doprowadził go do stanu idealnego i w takim utrzymywał go przez wiele kolejnych lat. To dla mnie jest ważniejsze od ceny i warunek sprzedaży! Dlatego też ta oferta jest tu gdzie są ludzie którzy moją pasję rozumieją.

Co do sprzedania:
Auto opisane wyżej, ponadto:
6 zderzaków chrom 3 takie komplet db+, 1 tył nówka!
Ramki reflektorów chrom stan ideał.
Zamek Torino aluminium polerowane stan bdb
Znaczek licencja fiat nowy
2 komplety kołpaków „z epoki” jedne oryg stan db- drugie nówki
Pióra chromowane wycieraczek 5szt stan bdb i db
Nowy licznik kapliczka skalowany w milach.
Ramiona wycieraczek ZCM nowe
Uszczelki z klinem stan db+
Klapa bambino rzadkość bo „środek” już polski, ja takich widziałem 2 w życiu.
Tłumik Michael pdwójny nowy(najlepszy bo końcówki z nierdzewki a nie chromu co po 2 dniach złazi.)
Znaczek chrom 650 stan bdb 2 znaczki 126p chrom tylna klapa stan bdb i db-
Chromowane pazurki do środka, chromowane korbki
Oryginalnie przyciemniana przednia szyba do malucha stan db.
Lusterko alu oryginał do malucha stan db-, do wymiany lustro.
Białe ORYGINALNE włoskie przód kierunki Leart, białe klosze tył, białe migacze
Czerwono-białe klosze tył, pęknięty ale da się skleić
Ramki z nierdzewki (nie z plastiku) pod rejestrację.
Blok oraz wałek stan do założenia z silnika 600
Kilka kartonów kupa nowych części(przewody, rozrząd ,silnikowe, i gumki, śrubki szyby itd.)
Skrzynia biegów komplet
Ponadto do sprzedania 2 maluch 76 którym jeżdżę na co dzień. stan dobry, blacha bdb ale
Już po iluśtam blacharkach. ubezpieczenie do marca 07 przegląd do 14 lipca. Nowy bak
Skrzynia uszczelniona, reg rozrusznik, robione hamulce do roboty zwrotnice. Z ciekawych rzeczy stoi na cytrynkach FIAT, i ma chromowane klameczki oraz tapicerkę drzwi czarną z paskiem chromowanym. cena za niego 400zł.

Podsumowanie:
Za rozsądne pieniądze jest okazja kupić powoli kultowe już auto i dodatkowo mnóstwo dość Rzadkich części, więc jeżeli ktoś rozumie pasję jaką jest stara motoryzacja to powinien się zainteresować

Opcje sprzedaży:
Na razie 2:wszystko razem, albo klasyk +części klasyczne i ewentualnie reszta no i osobno ten do drugi)ale to też nie ostatecznie, ale nie sprzedaję po 1 części.

Cena:
Za tego drugiego: 400zł do neg.Za reszte nie ma z góry ustalonej ceny bo to wolny kraj i zawsze można się targować, prosiłbym jednak o powstrzymanie się z ofertami w stylu „100zł w pięciu ratach + opona do stara” CZEKAM NA PROPOZYCJE!!!

ten czerwony to ten klasyk!
tutaj link do zdjęć
kontakt ze mną:
500745046
albo g-j@o2.pl
t

[ wiadomość edytowana przez: kszlakrider dnia 2006-06-27 23:16:25 ]

[ wiadomość edytowana przez: kszlakrider dnia 2006-06-27 23:35:06 ]

jak pojdzie osobno kupic czesci to na penwo klepie zderzak tył i ramki rlfektorów, przednie migacze Leart.

wogole ile za tego 77 rok wolasz bo nieumie doczytac...

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-06-27 23:26:31 ]

poszedł mail. tak jak Pat czekam na poszczególne czesci.

jak by co to ja priva wyslalem zanim pat napisal ale zabardzo sie nam czesci nie pokrywaja

czekam na propozycje cenowe.pisze dokładnie wsztstko w opisie.
NIE SPRZEDAJĘ CZĘŚĆI!

na ja pytam o cene - bo 77 rok to zaden mega klasyk - juz polacy w tym łapy maczali (klapa tylna taka jak moja - wiec polska) - co innego ten 76 - tyle ze to juz trzeba by bylo go od podstaw chyba wycackać. określ się mniej wiecej ile za tego czerownego z wsyztskimi czesciami

megaklasyk to nie jest ale auto jest w ORYGINALNYM stanie z małym przebiegiem.jasne że są na tym forum auta starsze, i w lepszym stanie ale przeważnie są one już po odbudowie i żeczy takie jak oryginalny lakier to dla nich historia....

[ wiadomość edytowana przez: kszlakrider dnia 2006-06-27 23:39:48 ]

ciężko sie z tobą gada o cenie. wiec pewnie bedzie ona kosmiczna. no nic . dzieki.

widze że cenę muszę podać bo nie można dyskutować o czymś czego nie ma. 1500 za wszystko bez niebieskiego.

Cytat:
2006-06-27 23:15:25, kszlakrider pisze:
Co do sprzedania:

...Ile za to bys sobie zyczył ... poprosze o ceny ... POZDRO

-----------------
EL BoMBeLLo - CLaSSiCStYLe
FrankyGarage

nie sprzedaje na czesci...

widzę że jest dużo chętnych na części, więc czekam na propozycje, części pujdą osobno

tlumik michael. jaka cena?

[ wiadomość edytowana przez: Krzyh00 dnia 2006-06-28 16:21:34 ]

no to ja bym chcial to co zaklepalem wyzej.

taki mały ot gdzie udało Ci się kupić learty bo jakbyś jeszcze miał to byłbym chętny na komplet

tapicerka drzwi czarna z paskiem chromowanym.

Jaka cena ??

tez to co zaklepałem w mailu.

to ja klepię:
Ramki z nierdzewki (nie z plastiku) pod rejestrację,
cienka gładka kierownica, (jeżeli sprzedasz osobno),
klasykowy lewy lufcik - fletnerka (posłałem Ci zdjęcia) jężeli masz takie lufciki.

poszedł priv.

2006-06-27 23:15:25, kszlakrider pisze:
Co do sprzedania:

Chromowane pazurki do środka, chromowane korbki

...To jak z tymi czesciami...Jaka cena za poszczegolna czesc ...
POZDRO

[ wiadomość edytowana przez: Gie dnia 2006-06-28 23:27:52 ]

Zamek i klapa jedzie do mnie. Zaklepałem po ukazaniu sie ogłoszenia mailem.