MotoNews.pl

Podkładki pod tablice rejestracyjne.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak sobie popatrzyłem na inne fora i zauważyłem, że część klubów (FSO, FIAT) ma już w produkcji podkładki pod tablice rejestracyjne.

Myślę, że nasz klub też może pokusić się o takie podkładki.

Dają się zauważyć (w fazie wstępnej) następujące problemy:
- dwa rozmiary (stare i nowe tablice rejestracyjne),
- problemy z wyborem wzoru napisu,
- tradycyjne problemy z zebraniem odpowiedniej ilości chętnych.
W celu rozwiązania tego problemu proponuję, aby nasz "morderca niewinnych postów" założył osobny wątek i tam burzą mózgów coś ustalimy.

Jestem za , ale to oznaczałoby ,że musiałbym się pozbyć mojej pięknej podkładki - Rowiński i Wajemajer

no taaak...ja też mam od dawna coś reklamowego na ramce...ta firma,która tak ładnie zaprojekciła new design klubowej naklejki zrobiła mi to kiedyś,kiedyś...ale pomysł był ciekawy!!-pasek pd tablicą-na niebieskim tle nazwa firmy i telefon....niby nic ale...zastosowali odblaskową folię!!-jak w nocy ktoś jedzie z tyłu to pasek świeci jak neon!! i intryguje ludzi...jeżdżę z tym ponad 2 lata i nigdy żaden Palicjant nawet nie wspomniał coby mu to przeszkadzało

Co do rozmiaru to podkładki są takie same pod stare i nowe (w tych samych podkładkach miałem czarne i białe numery). Aktualnie mam w planach wydrukowanie naklejki - paska (w stylistyce naklejki klubowej) na ten pasek w podkładce i zobaczymy jak wyjdzie.

Jak się wydaje naklejka nie jest dobrym rozwiązaniem, można ją zostawić gdzieś na myjni.

Andrzeju! proszę przeczytać post kolegi...czyli mnie Z naklejką właśnie jeżdżę ponad 2 lata!!...auto jest regularnie i często myte /myjnie automat. i ręczne/...a naklejeczka jest w nienagannym stanie!!

Czytałem.
Podkreślam, że moje twierdzenia są oparte na uwagach eksploatacyjnych jakie zgłaszali właściciele na innych listach.
Nie da się wykluczyć, że takie rozwiązanie (naklejka) będzie trwałe.
Z całą pewnością znajdziemy jakieś rozwiązanie satysfakcjonujące wszystkich.

Amen!

Nowe tablice są o bodajże 8mm niższe od starych... a wszystko po to żeby nowi koledzy mogli przy okazji ustawy zarobic parę złotych na ramkach..