PROSZE O POMOC !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.. kupilem niedawno seicento 2002 rocznik SX ... i tak sie zdazylo ze popsula mi sie wierza w domu i zostaly mi kolumny... wyjolem glosniki ze skrzynek tak ze sa gole... sa to 2 glosniki 6 om niewiem ilo watowe... ale to nich podpiete sa jeszcze 2 basowki... wiec pomsylalem zeby to wmontowac w pulke w bagarzniku ta ruchoma... co myslicie o tym ? czy tak mozna zrobic i czy to ma sens ? czy podpinac jeszcze jakis wzmacniacz? i czy wogole glosniki z wierzy HI FI nadaja sie do auta? czekam na wasze info...bo nie znam sie na tym...

głosniki samochodowa meja 4omy na 6omach bedzie grało ciszej

to znaczy ze nie wyciagnie maximum co moze czy wogole bedzie ciszej gralo ? dzis bylem u elektryka samochodowego i mowil ze mi to zrobi tylko jeszcze wzmacniacz do tego dokupic...

ale po cholere do tego elektryk?

chyba ze nie umiesz podpiąć 2 kabli do glosnika.

Ogólnie to stestuj to - podlacz te glosniki i zobacz jak to bedzie gralo. Jesli zle, to kup inne, samochodowe zamiast wzmacniacza.

Bo samochodowe glosniki sa inne nie tylko z powodu oporu jaki stawiają - są przystosowane do warunkow w ktorych pracuja, a te z kolumn domowych zawilgocą się czy coś i bedzie po glosnikach.

tak sie sklada ze jestem elektrykiem.. wiec kabelki umie podpiac ... chodzilo mi o to ze koles sie tym zajmuje i zeby mi doradzil i zrobil to estetycznie... i chodzi mi o to ze poprostu mam glosniki bo mi sie woerza popsula ... nie mam tyle pieniedzy zeby nowe kupowac... caly czas rozkminiam nad tym.... nie chce oczywiscie zrobic niewiadomo co w tym aucie...zalezy mi zeby mi odbrze gralo... nie chce zeby wszyscy slyszeli wokolo ani zebym wogole nie slyszal muzyki... poprostu jest opcja ze mam glosniki i nie mam co z nimi zrobic...a wiem ze sa dobre i szkoda mi ich... wolalem je przeznaczyc do dalszego dzialania