[S]Silnik Fiat Uno 1.3 na gaźniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam na zbyciu silnik z Uno 89 rok na gaźniku. Nie wiek jak pracował, ponieważ brakowało kopułki i kabli WN więc go nie odpalałem. Na początku miałem go robic dla siebie wstępnie przeszlifowałem kanały w głowicy, oraz spolerowałem zawory jednak plany sie zmieniły Wszelkie pytania prosze kierować na priva, gg lub pytać w tym temacie, cena, hmm... nie wiek ile wołać za takie coś, zaproponujsie. Poniżej kilka zdjęć:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

mam pytanko. Czy ten owy silnik zmiesci sie w bude od malca aby nic nie wystawało? chodzi mi abym nie musial przerabiac klapy bo rozrzad wystaje itp.Jak ty to widzisz?

nie bardzo, on jest rozmiarów silnika z zastavy, który raczej wystaje poza obrys auta.

up, up panowie chce się tego pozbyć...

no to podaj cene

Cytat:
2006-07-11 23:10:32, Gonzo_BB pisze:
nie bardzo, on jest rozmiarów silnika z zastavy, który raczej wystaje poza obrys auta.

Bo to jest to samo co zastava/ fiat 128 wyglada identycznie z malucha bedzie wystawał i micha bedzie nisko ale buta ma konkretnego

UP, za 250zł bierta go

Cytat:
2006-07-11 23:10:32, Gonzo_BB pisze:

jakos bryzkowi udaslo sie zmiescic ten silnik w malcu ( stare dzieje ) ... wystarczy porobic inne mocowania skrzyni ( zespawac sanki 2-3 sztuki ) i przesuwamy silnik do srodka jesli ten silnik ma pompe wody tuz za głowica robi sie wycinke i mozna sie zmieccic

Cytat:
2006-07-18 06:49:31, Mariusz126p pisze:
jakos bryzkowi udaslo sie zmiescic ten silnik w malcu ( stare dzieje ) ... wystarczy porobic inne mocowania skrzyni ( zespawac sanki 2-3 sztuki ) i przesuwamy silnik do srodka jesli ten silnik ma pompe wody tuz za głowica robi sie wycinke i mozna sie zmieccic

no niby tak, ale to juz potem jest żeźba z półosiami....

to zamontuj sobie takie cosik