[126p] Wupex Twin - Opinie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

Jakie sa Wasze doswiadczenia z tym tlumikiem???

Jak barwa dzwieku i trwalosc???

Czy to jest jeszcze do kupienia gdziekolwiek???

pozdr.

Miałem, nie polecam. Drogi, bardzo restrykcyjny, wyjątkowo ciężki (lubi urywać obejmy). W seryjnym maluchu cichy, w mocniejszym bez rewelacyjnych efektów dźwiękowych.

kumpel miał zrobiona wydmułke bardzo głosny duzo cichszy po zatkaniu jednej rurki chyba cos tam dawał bo malar niezle latał

mam taki w malcu, ale nie mogę porównać z innymi . Jak dla mnie dzwięki dość ciekawy, w środku w miarę cicho na zewnątrz fajnie "bulgocze".

jezdzilem czyms takim.bez rewelacji.ani to mocy daje,ani ladnie brzmi,za to cena powala, bo kosztuje cos chyba kolo 160 zeta

też to miałem daawno temu jeszcze w seryjnym maluchu, dźwięk jest spoko napewno bardziej szportowy niż tekli ale tu zalety się kończą bo dla mnie wyglądu to też niema a i 3 razy droższy od tekli i takie same wykonanie

Ja uważam że ten tłumik ma najciekawszy dźwięk z ogólnodostępnych "sportowych" tłumików. Nie jest głośny co z mojego punktu widzenia jest zdecydowanym plusem. Po założeniu zauważyłem żwawszą pracę silnika i lekki przyrost mocy (na seryjnym silniku - przy przerobionym jeszcze nie testowałem). Mój tłumik ma już około 4 lat i jest póki co w świetnej kondycji. Cena jest żeczywiście wysoka ale myślę że warto bo np. tekla w porównaniu z tym tłumikiem wypada blado a do tego jest cholernie głośna.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-10-11 19:47:16, leju1 pisze:
Ja uważam że ten tłumik ma najciekawszy dźwięk z ogólnodostępnych "sportowych" tłumików. Nie jest głośny co z mojego punktu widzenia jest zdecydowanym plusem. Po założeniu zauważyłem żwawszą pracę silnika i lekki przyrost mocy (na seryjnym silniku - przy przerobionym jeszcze nie testowałem). Mój tłumik ma już około 4 lat i jest póki co w świetnej kondycji. Cena jest żeczywiście wysoka ale myślę że warto bo np. tekla w porównaniu z tym tłumikiem wypada blado a do tego jest cholernie głośna. Pozdrawiam

Tekla wypada w porównaniu z wupexem blado Jest cholernie głośna? 2 rzeczy, polecam tekle - bardzo trwały tłumik - to raz. Do seryjnego silnika jak znalazł - naprawde ładny dźwięk i wcale nie głośny!

Ja kupiłem niecały rok temu wupexa i ogólnie jest cały rudy(końcówka też) w poprzednim malcu miałem tekle i jeździłem na niej 3lata i wyglądała lepiej niż ten wupex. Także wupexom mówimy NIE I jeszcze ta cena Za mojego ST dałem 99zł Pieniądze wyrzucone w błoto...

Moim skromnym zdaniem wupex jest dużo lepszy. Miałem tekle i owszem jest trwała ale jak dla mnie za głośna a i auto gorzej wchodziło na obroty. Wupex ma podobne natężenie dźwięku po wycięciu sitek. Cena rzeczywiście przemiawia za teklą (we Wrocku na giełdzie 80zł) ale jeżeli kogoś stać to polecam wupexa. Nie lubią go zazwyczaj Ci którzy na nim nie jeździli !!!

Nio, ja rowniez jezdzilem na tym tlumiku, jak dla mnie ma najciekawsza barwe dzwieku z dostepnych do maluszka, a osiagami niee rozni sie od tekli (ktora tez mialem by nie bylo.. ).

U mnie w okolicy jest juz powyzej uszu tekli.. a wupex brzmi zupelnie inaczej, tak wiec co kto lubi ja zaluje ze mojego sprzedalem

Ja nie mówie akurat o tym całym TWIN, ale wupex na małej puszce, to szmelc! Jakbym miał kupić coś z takich tłumików, to tylko TEKLE.

Ale jestem w tym wieku, że wole rzeźbić sam

Ja mam juz chyba z 3-4 lata Twina (z wycietymi siatkami z koncowek) i na prawie seryjnym silniku fajnie chodzi (dzwiek duzo ladniejszy niz wupex pojedynczy czy tekla) Silnik tez troche lepiej sie wkreca na obroty (mam tylko w silniku gaznik i dolot dolot zrobiony). Jak mi sie rozsyoie ten tlumik (jescze dobrze sie trzyma) to kupie kolejnego Twina. Dla mnie lepszym "tlumikem" od Twina jest tylko Breda.

Mam wupexa twin i bardzo sobie chwalę. Z tym ciężarem to przesadzacie, choć fakt od seryjnego na pewno waży więcej. Ale wystarczy kupić porządne fabryczne obejmy i nie siły żeby się urwały.

Dźwięk ma bardzo fajny, na niskich i średnich obrotach basowo "bulgocze", na wysokich (>4500) drze się baaardzo głośno, nie raz włączyłem jakiś alarm

W porównaiu do serii i pojedynczego wupexa na pewno jest bardziej "odetkany", o wiele głośniejszy, silnik lepiej ciągnie na wysokich obrotach, ale kosztem niewielkiego, spadku momentu na średnich (2000-3500). Silnik jest odrobinę mniej elastyczny.
Acha, silnik mam porobiony, na wałku 385.

Mam wersję "wypasioną", puszka aluminiowana i końcówki z nierdzewki, mam go od trzech lat i nic nie wskazuje by miał się
rozsypać.

Roznie bywa... mam Tekle od roku i bardzo mi pasuje gdyby nie to, ze sie spaw rozszczelnil

a i tak te wszystkie tekle i wupexy pod wzgledem dzwieku i wlasciwosci zostaja w tyle nawet przy zatkanej bredzie zamiast dawac160 zeta za wupexa kup za tyle samo brede i bedziesz bardziej zadowolony

Cytat:
2005-10-13 08:04:31, 3zeR_MDS pisze:
a i tak te wszystkie tekle i wupexy pod wzgledem dzwieku i wlasciwosci zostaja w tyle nawet przy zatkanej bredzie zamiast dawac160 zeta za wupexa kup za tyle samo brede i bedziesz bardziej zadowolony

breda do seryjnego silnika to chyba nie koniecznie dobry pomysł.

Cytat:
2005-10-13 08:06:57, owz pisze:
breda do seryjnego silnika to chyba nie koniecznie dobry pomysł.

Dokładnie, ludzie mają polew, jakiś malec drze ryja, a wogóle nie jedzie

Jakby co mam na sprzedaż brede z płytą alu w stanie idealnym za 170zł

to moja pierwsza tekla jezdziła w 2 maluchach ze 3 lata i dopiero niedawno sie posypała jak włożyłem mega wałek

będę wyrzucać może ktoś chce może da się połatać?

Wez ja potnij troche to bedzie wiadomo co jest w srodku

A cio to za mega wałek co rozwala i przepala wydech