| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-07-13 13:37:31 Witam
Czy spotkał się ktoś z takim czymś ze podczas przyspieszania przy skreconych kołach coś klekotąło z jednej strony, coś tak jak by to przegub klekotał ale przegub zew był dopiero wymieniony. Prosił bym o pomoc co to moze stukać. PS Auto to Lantra 1.6 |
dakro HF MEMBER Hyundai PONY GLS Chełm | 2006-07-13 14:39:26 Witam
u mnie też jest klekotanie, ale niestety korzydstając z inullinstrukcji stwierdziłem na 100% że jest to jednak przegub. Możliwe że na twoje nieszcześci trafił się jakiś wadliwy [ wiadomość edytowana przez: dakro dnia 2006-07-13 14:40:58 ] |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-07-13 14:45:22 właśnie ze zaczęło klekotać i wymieniłem na Jc wyjechałem z warsztatu i klekotało dalej, stwierdziłem - ten jc jakiś do d**y i kupiłem lepszej firmy -0 jakiś na s ale dziś go założyłem i też praktycznie od wyjazdy z warsztatu zaczął klekotać, troche mi się wieżyć nie chce że 2 razy trafiłem na uszkodzony od razu z pudełka. |
croc HF MEMBER H Lantra łódż | 2006-07-13 16:03:23 Jak na pewno to nie przegub to może klocki może łożysko albo któraś końcówka. Ciężko powiedzieć jak się nie słyszy tego klekotu. |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-07-13 18:20:05 mam pewnosć że to klekocze coś z tej strony gdzie wymieniłem bo to słychać i nie tylko ja ale również mechanik to potwierdził. Mówi że jest to klekotanie podobne do przegubu ale troszkę inne takie jak by bardziej luźne - nie wiem co to miało znaczyć i występuje przy dodawaniu gazu przy skręconych kołach. Nie miał czasu tego na nowo rozkręcać, ale mówi że być może przegób wewnętrzny się rozsypał ale one raczej nie klekocząś.
Akurat z tej strony był wymieniany drążek z końcówką klocki pozatym łożyska raczej nie klekoczą. [ wiadomość edytowana przez: damian-k dnia 2006-07-13 18:21:33 ] |
croc HF MEMBER H Lantra łódż | 2006-07-13 19:02:16 Łożyska nie ale luzy mogą powodowa klekotanie. No ale z tego co opisujesz to nie wygląda na to. |