Droga na wakacje. Korzystne objazdy.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jest sezon wakacyjny i ruch na drogach jest duży. Nieraz trzeba w drodze na wakacje postać w korkach , ale równie dobrze można je ominąć. Trzeba tylko wiedzieć którędy.
Wpisujcie takie miejsca i objazdy a szybko będziemy mogli dotrzeć na miejsce.
Ja mogę dać takie przykłady:
1. Skrzyżowanie DK 1 i DK 2 w Krośniewicach: jadąc z południa w Topoli Królewskiej kierujemy się na Kutno i tam albo DK 2 do Krośniewic albo przez Kutno do Ostrowca Kujawskiego na DK1.
Wariant zaproponowany przez Abacusa: Już w Zgierzu jedziemy na Kutno a dalej jw.
2. Aby ominąć Nowe i Tczew oraz cały ten odcinek DK1: w Warlubiu skrzęcamy w lewo ( nie pamiętam nr drogi) i kierujemy się na Starogard Gdański i tam drogą 222 jedziemy na Gdańsk i wyjeżdżamy na obwodnicę.
Krzyś W.

[ wiadomość edytowana przez: krzys_wer dnia 2006-07-11 12:30:17 ]

co do wariantu drugiego jak ktoś juz dojedzie do Tczewa to niech kieruje sie na suchy dąb a później na Pruszcz Gdańskai 1 godzina zaoszczedzona w korkach.

wystarczy miec CB-Radio i wiadomo owszystkich korkach i mozliwych objazdach

całkowicie popieram ryba-1 ma rację mam cb dopiero od miesiąca i jestem bardzo zadowolony z tego wynalazku ( dzięki Cmatt ) dzisiaj przywiozłem rodzinkę z Jastrzębiej Góry ( zrobiłem 1500 km) bez korków i mandatu za prędkość ( trasa Lublin Jastrzębia Góra 6- godz. jestem b. zadowolony)

Cytat:
2006-07-11 20:06:45, WojtGda pisze:
co do wariantu drugiego jak ktoś juz dojedzie do Tczewa to niech kieruje sie na suchy dąb a później na Pruszcz Gdańskai 1 godzina zaoszczedzona w korkach.

Ja ostatnio poszedłem po całości i śmignełem na tczew-steblewo-osice i wypdałem bodajże w wiślnice albo wocławach na e7.
Jechałem nocą było super 100-140 po krętych drogach, super, sam. Przy okazji sprawdziłem zawieszenie jest ok. bo innymi autami na tych drogach się bujam jak na fali .

A ja moge powiedziec ktoredy nie jechac
trasa nr 7 Warszawa-Gdansk, odcinek Elblag - Nowym Dworem Gdański jest remontowany na dlugosci okolo 30km, jest objazd ale przejechac tam to okolo 3godz