Powrót obiegu chłodzenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko: czy z powrótu z chłodnicy do zbiorniczka wyrównawczego zawsze powinien lecieć płyn (oczywiście po otwarciu termostatu).
Płynu w zbiorniczku jest tyle ile trzeba.

Raczej tak. Strumień z powrotu jest bardziej intensywny wraz ze wzrostem obrotów silnika.

czyli gdy silnik jest zimny plyn nie leci do zbiorniczka bo termostat go odcina dobrze mowie czy zle

Nie wiem, kto dobrze godo... ale u mnie zaraz po odpaleniu złomiaka płyn leci do zbiorniczka. Bez względu na temperaturę płynu/silnika/powietrza.

Piotr_ek, w zbiorniczku wyrównawczym są dwa powroty, ten co się leje po uruchomieniu silnika to powrót z nagrzewnicy w kabinie. Drugi powrót jest z chłodnicy, i ten u mnie po otwarciu termostatu nic nie leje. Jakiś czas temu miałem spory ubytek płynu (zgubiłem korek od zbiorniczka) i od tamtej pory powrót do zbiorniczka nic nie leje.
Stąd było moje pytanie..czy ZAWSZE

Czyli moja teoria: działa? Nie ruszać się potwierdza, bo ja nie wiem w takim razie kto, kogo, gdzie, jak i czym leje i specjalnie mnie to nie interesuje.

Cytat:
2006-07-17 09:55:30, AsterixGal pisze:
............i od tamtej pory powrót do zbiorniczka nic nie leje. Stąd było moje pytanie..czy ZAWSZE

Może masz zapowietrzoną chłodnicę?

Cytat:
2006-07-17 10:17:50, JaRabbit pisze:
Może masz zapowietrzoną chłodnicę?

Zastanawiałęm sie nad tym, ale wydaje mi się, że ze względu na sposób cyrkulacji płynu w tej części jest to raczej mało prawdopodobne.
Wg wskaźników praca chłodnicy jest normalna.

Cytat:
2006-07-17 10:31:11, AsterixGal pisze:
Wg wskaźników praca chłodnicy jest normalna.

No to zamykaj maskę, kupuj czteropak i pierdziel to