Ile Wam pali gazu na sekwencji?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam Seata Toledo 1.6 kod silnika AFT z instalacją BRC Sequent 24 dysze 3,5 mm. Na trasie przy normalnej jeżdzie bęzyny palił 6,5 litra, a gazu pali 9. Po mieście bęzyny 10 a gazu między 13 a 14 litrów. Pytam, bo wydaje mi się to trochę za dużo.

Juz na oko widac, ze pali troche zbyt duzo. Powinno byc nie wiecej niz 20 - maks 25 %. Gaziarze co ci montowali robili jakąś regulację - w czasie jazdy ?

Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia zostawiłem auto potem odebrałem i już. Mówili mi tylko, że do 10 litrów to standard

Witam
Ta sama inst.
Pb-trasa 7.5 miasto 8.5 do 10
Gazu łyka 1 litr więcej z klimą 1,5 litra
Srednio gazu pali 9,5 litra.
Jedz na regulacje do gaziarzy chyba że masz ciężką noge i kręcisz obroty wysoko na każdym biegu to wtedy jest to spalanie ok.Chociarz to spalanie w mieście to nawet przy butowaniu ogromne.Takie jest moje skromne zdanie.
Pozdro

Zdecydowanie za duzo.Moj po miescie pali 9,5 srednio gazu.Najwiecej udalo mi sie zrobic 11,5 ale jak co chwile czerwone pole i ponad 7000 obrotow.

maksymalnie kręce do 3500 obrotów a jak włączam klime to zużycie wzrasta o 1 litr gazu czyli na trasie 10 litrów

Masz 1.6 , a dysze (3,5) jak w 4-ro litrowej beemie he he he....

A jak dysze będą o mniejszej średnicy to spalanie zmaleje? Od czego zależy dobór dysz do silnika?

nie jestem specem od sekwencji, ale chyba średnica dyszy jest zależna od mocy na cylinder. Masz bardzo duże

Cytat:
2006-07-02 21:37:46, omegolotC30NE pisze:
nie jestem specem od sekwencji, ale chyba średnica dyszy jest zależna od mocy na cylinder. Masz bardzo duże

czytajcie ludzie uważnie wszystkie posty.przy sequencie 24 nie ma kalibrowanych dysz!sa tylko mocniejsze lub słabsze wtryskiwacze,różnią się kolorami.

Cordoba silnik 1,4 BBY instalka Landi-Renzo
średnio pali 7,5 litra gazu
z klimatyzacją od 0,5 do 1l więcej

Witam, i dziekuje za zainteresowanie.
Dodam jeszcze, że wtryskiwacze mam pomarańczowe i jutro po południu jadę na regulacje. Napisze co mi powiedzą gaziarze.

Byłem dzisiaj na regulacji i w sumie nic nie wiem. Gaziarz powiedział, że może komputer się rozkalibrował. Zapropgramował jeszcze raz i tyle. Teraz pozostało sprawdzić ile bedzie palił

w Rav4 1997 r. benzyna 9,5 gaz (BRC24) 11 czyli 15,7% więcej i tyle powinno być.