MotoNews.pl

Moje 131-PRAPREMIERA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kilka osób dopytywało się, co się dzieje z moim samochodziem. Prezentuję więc najaktualniejsze fotki-z dzisiejszej nocy, kiedy to go lakierowałem i dzisiejszego dnia kiedy to zacząłem go składać Nie sugerujcie się kolorem dachu, bo będzie inny-padło na ciemno-złoty bo chyba najlepiej będzie pasował do koloru reszty. Sam kolor samochodu trudno jest określić. Powstał w wyniku dodania do czarnej perły pyłu aluminiowego i miedzianego, co dało niesamowity efekt, który trudno jest tak naprawdę określić Na samochód zostało położonych 6 warstw lakieru

Zachęcam do oceny mojej ciężkiej pracy

W trakcie lakierowania

Zdjęcie odbicia na masce

Częściowo poskładany

no mysle ze jak go juz poskladasz toi bedzie ladniusi. fajna ta fopta z odbiciem

Fotki niezbyt dobrej jakości, ale ekstra autko naprawdę ekstra! Fantastyczny klasyk, FANTASTYCZNY!

kolor sluszny, ale dach prysnalbyminaczej niz planujesz...kwestia gustu. Gratuluje postepow, ja wciaz zbieram na migomat zeby ruszyc z racingiem....

Cytat:
2004-08-21 21:20:18, kosa131 pisze:
kolor sluszny, ale dach prysnalbyminaczej niz planujesz...kwestia gustu. Gratuluje postepow,

A jak planuje Myślałem że on nie będzie pryśnięty a obciągnięty czymś...

Cytat:
ja wciaz zbieram na migomat zeby ruszyc z racingiem....

Nie Ty jeden...

Cytat:
2004-08-21 21:43:30, Race_D pisze:

Cytat:
ja wciaz zbieram na migomat zeby ruszyc z racingiem....

Nie Ty jeden...

tez niemzoesz sie za racinga wziac?

Race-nie będę go niczym oklejał bo nie mam zamiaru znów szukać dachu do 131 jeśli znów mi się zdematerializuje pod jakąś skórką Trysnę go na ciemnozłoty i będzie piknie

Super ci to wszystko wyszlo, gratulacje!!
Co do lakieru to mieta, tu chyba najbardziej widac jak sie pieknie mieni:

Co do dachu to jakos nie moge sobie tego wyobrazic , jedyne z czym mi sie kojazy to z dachem w fordzie taunusie (ktorego kiedys widzialem) tyle ze on byl taki kremowo-bezowo-szary, ale jak to bedzie u ciebie...?
A nie lepiej prysnac na biel - fajnie to wyglada u czeczuna w F125 )

Aha i powiedz mi jeszcze czy nie dalo by jakos zastapic tych migaczy na blotniku czyms ladniejszym, bo te sa takie .... nijakie
(no nie wiem..., moze takie 131 mialy ale moze lepsze by byly noowki )

Zycze wytrwalosci i czekam z niecierpliwoscia na koncowy efekt
Musze powiedziec ze kawal dobrej roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POZDRAWIAM

Z tym dachem chodzi mi o uzyskanie takiego oto efektu tyle, że ten retusz nie uwzględnia metalicznego połysku

ja mysle ze zloty dach bedzie git. tylko tak jak planujesz - ciemno zloty. do tego fajne fele no i oczywiscie gleba ktora wyglada rewelacyjnie w kazdym samochodzie - no moze oprocz f128 sport coupe

Kurca fix no podoba mi się, że mamy takich poje.....ów samochodowych Naprawde pięknie widzieć stare autko w takim stanie GRA.....TU......LU.....JĘ....

Jak z nim skończysz, to bedzie czarny mióóóóóóóóóóód Bardzo ładne autko

Mału update. Poniżej fotki deski rozdzielczej. Sorki, że przez szybę Generalnie całe wnętrze mam zamiar zrobić w tym kolorze tyle, że muszę na to uzbierać pieniądze. Na razie w tym kolorze są parapety drzwi i nakładki na słupki

Dziś maluję dach Padło na kolor jasnobeżowy, trochę jaśniejszy niż deska.

Piękne autko z ekskluzywnym wnętrzem
Oby wiecej takich ślicznotek na naszych drogach
Pozdrawiam

Miodny! Powiedz, czym ualowałeś deske rozdzielczą? Co to za rodzaj farby?

Cytat:
2004-09-05 14:11:36, -SerU- pisze:
Mału update. Poniżej fotki deski rozdzielczej. Sorki, że przez szybę Generalnie całe wnętrze mam zamiar zrobić w tym kolorze tyle, że muszę na to uzbierać pieniądze. Na razie w tym kolorze są parapety drzwi i nakładki na słupki

Dziś maluję dach Padło na kolor jasnobeżowy, trochę jaśniejszy niż deska.

wyloty nawiewów mogles wyjac do malowania... Kolorek fajny, ale nawiewy ja zostawilbym czarne. I nie wiem jak zamierzasz wsadzic kluiny uszczelki pzredniej szyby, to sie montuje przed moztazem szyby w nadwoziu....

zaiste piękny to widok - i ten jedynie słuszny kolor - CZARNY

mam tylko pytanko - jak zachowa się pył aluminiowy/miedziany z czasem? jeśli z czasem miedź złapie takiej zielonkawej "patyny" to będzie dobiero nieziemski widok!!!
(żartuje hihi)

Wyciągam trupa z szafy żeby pokazać image mojego Fiaciora na ten sezon

Mnie tam się zajebiście podoba

[ wiadomość edytowana przez: -SerU- dnia 2005-03-31 22:31:47 ]

fajnie, i widze ze tez lubisz rally look czyli tyl niej niz przod

Ekstra jedyne cobym jeszcze zrobil to obnizyl przod i juz wiecej nietykal go Sliczny